Slovenija
51 ogledov

Vila iz mrliške vežice

Ante Guberac Barbara Milavec
Namera. Iz mrliške vežice in pokopališča bo nastala vila z bazenom.

“Tožil bom vsakogar, ki bo škodil projektu oziroma nas blatil. Ne vidim razloga, zakaj ne bi smel kupiti parcel, saj so bile ponujene na dražbi, kupil pa bi jih lahko vsak. Prav tako smo prejšnji mesec zakonito pridobili gradbeno dovoljenje,” je jezen Ante Guberac iz koprskega gradbenega podjetja Grafist.

Njegovi načrti o rekonstrukciji mrliške vežice v Ankaranu, iz katere naj bi s spremembo namembnosti nastal turistični apartma Morska vila, na lokaciji ankaranskega pokopališča pa bi dozidal še bazen, so razbesneli domačine.

Proti volji ljudi

Krajevna skupnost, ki jo vodi Gregor Strmčnik, sicer tudi glavni pobudnik za samostojno Občino Ankaran, se je na izdano gradbeno dovoljenje pritožila. Napovedujejo pa tudi javno naznanitev suma storitve več kaznivih dejanj, ki naj bi se zgodile s prodajo občinskih parcel.

Porabili pol milijona

Nekaj parcel, na katerih je bilo po aktih koprske občine v Ankaranu pred leti predvideno pokopališče, je bilo še v času pred županovanjem Borisa Popoviča odkupljenih tudi od zasebnih lastnikov. Za ureditev pokopališča je bilo porabljenega že okoli pol milijona evrov. “Pokopališče je bilo v 80 odstotkih urejeno, na srečo pa tam ni še nihče pokopan, saj si je novi župan premislil,” razlaga Strmčnik.

Sporne parcele je koprska občina poskušala prodati na dveh javnih dražbah nepremičnin, a neuspešno. Njihov lastnik je nato postal “neznani” kupec, razkril pa se je šele z vpisom v zemljiško knjigo.

Komentarjev 3
  • suzana.kos 12:00 11.oktober 2011.

    sicer denarja za nakup apartmaja v vili s pogledom na morje nimam... ampak nekako si ne bi želela spati nad nekdanjo mrliško vežico... pa četudi nobenega mrliča še v njej niso očedili....

  • 1111 09:39 11.oktober 2011.

    ...Ante, da se ne boš usral...ko ne bo več Popota na oblasti, boš tenke drekce sral...še Grafist boš prodal...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:55 11.oktober 2011.

    Ne vem kaj folk protestira,saj moraju tut mrliče skopat in umit preden jih zagrebejo,kane?