Slovenija
90 ogledov

Vila, kjer biva uradnik

Do hiše s prekrasnim pogledom na Tržaški zaliv na vrhu Semedele vodi novoasfalti Žurnal24 main
Na podlagi anonimke smo preverjali ali je visoki občinski uradnik Raf Klinar zlorabil svoj položaj.

Raf Klinar je znan po tem, da prebiva v krasni hiši na vrhu Markovca, do objekta na naslovu Semedela 70 pa vodi novoasfaltirana cesta. Pisec anonimke predstojniku urada za gospodarske javne zadeve in promet na koprski občini očita, da premoženje ni bilo ustvarjeno na pošten način. ˝ Hiša naj bi zrasla kot kompenzacija za neke druge posle, ki jih je dopustil, zdaj pa si je z davkoplačevalskim denarjem do nje zgradil še cesto,˝ je med drugim zapisano.

Bili smo žaljivi
Ko smo preverjali zapisano, je bil Klinar presenečen in razočaran, postavljena vprašanja so bila zanj žaljiva in provokativna. Poudaril je, da ni lastnik nepremičnine, v kateri živi. Kdo pa je, ni razkril, to vprašanje je zanj povsem nepomembno; z vrednostjo vile pa se ni obremenjeval. ˝ Nikoli pa se nisem okoriščal

Zemljišče je bilo kupljeno na javnem razpisu. “Postopki pri prodaji zemljišč občine so jasni in transparentni.” Glede ceste pa poudarja, da je investicijski program in proračun sprejel občinski svet. “To je investicija, ki se je v občinskih programih navajala vsaj zadnjih 15 let. Zaradi raznih postopkov, ki jih prej ni bilo mogoče izvesti, pa se je realizirala šele zdaj, čeprav pobude in potrebe izhajajo iz mandatov najmanj dveh županov pred sedanjim,” še poudarja Klinar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.