Slovenija
26 ogledov

Vili Türkovih končno obiskali inšpektorji

slovenija 27.03.13. vitoslav turk, seca, crna gradnja, soline, piran, vila, foto Suzana Kos
Gradbeni inšpektor si je zadnji mesec ogledal dokumentacijo in v živo tudi vili na Parecagu nad Sečovljami.

Gradbeni inšpektorji so v zadnjem mesecu na Obali naposled le obiskali in pogledali nepremičnine v lasti Vitoslava Türka, njegove žene in podjetja Virtus, ki je v lasti njegovih sinov. S tem se je začel inšpekcijski postopek zaradi domnevno nelegalno zgrajenih vil.

Na Inšpektoratu RS za promet, energetiko in prostor so pojasnili, da ugotovitveni postopek sicer še ni končan, sta pa bila "opravljena pregled projektne dokumentacije in ogled na kraju samem". Dodali so, da gradbeni inšpektor ugotavlja neskladnost oziroma nelegalnost gradnje, ne morejo pa še napovedati ali komentirati, kakšni bodo morebitni nadaljnji koraki oziroma ukrepi inšpektorata. "Gradbeni inšpektor bo, če bo ugotovil kršitve predpisov o graditvi, ukrepal v skladu z zakonodajo," so dodali na inšpektoratu.

Šest let za ogled na terenu

Marca, ko je postalo javno znano, da je Türk oziroma podjetje njegovih sinov na parcelah na Parecagu nad Sečovljami postavilo vili z bazenom, so namreč inšpektorji pojasnili, da so anonimno prijavo prejeli že leta 2007. Na zemljiščih bi lahko stal le gospodarski objekt oziroma sušilnica sadja, za katero je nekdanja lastnica pridobila gradbeno dovoljenje. Vendar je že ta, po pojasnilu inšpektorata, "močno presegla gradbeno dovoljenje", na inšpektoratu pa so ugotovili neskladnost oziroma nelegalnost gradnje.

Prvi mož Elesa Türk je že pred časom poudaril, da bo v postopkih dokazano, da vili nista črni gradnji.

 

Komentarjev 11
  • zcmr 09:32 23.april 2013.

    Ti ljudje nimajo sramote ne obraza.

  • zcmr 09:31 23.april 2013.

    Kot prvo naj se inspektorju nalozi vrniti vse place od 2007 do sedaj ker ni delal,takoj za tem bagri in parcelo spraviti v prvotno stanje ,rusenje seveda placa crnograditelj ki bo medtem ze v zaporu.

  • sivka 09:17 23.april 2013.

    legalizirati in nato,če ne dokaže od kod mu denar, nacionalizirati.