Slovenija
42 ogledov

Vili za šest tisoč evrov

slovenija 27.03.13. vitoslav turk, seca, crna gradnja, soline, piran, vila, foto Suzana Kos
Zagrožene kazni še niso prestrašile lastnikov.

Vitoslava Türka z družino in podjetje njegovih sinov Virtus je koprska Geodetska uprava RS (Gurs) že pozvala, da morajo svoje nepremičnine vpisati v nepremičninske evidence.

 Na treh parcelah v Parecagu nad Sečovljami stojita dve večji vili oziroma hiši z bazenom, v evidencah pa je še vedno zavedeno, da tam stojita zgolj, po klasifikaciji, senčnici, uti ali kleti oziroma nekaj podobnega. Vrednost obeh nepremičnin s tremi zemljišči pa naj bi bila le dobrih šest tisoč evrov.

Časa za vpis nepremičnin v evidence Gursa imajo tri mesece. “Z vpisom stavbe v kataster stavb in register nepremičnin se pridobijo vsi potrebni podatki za pravilno vrednotenje posamezne nepremičnine,” so pojasnili na Gursu. Dodali so, da se doslej na poziv še niso odzvali oziroma še niso vložili zahteve in priložili predpisanega elaborata za potrebe evidentiranja podatkov. Če tega ne bodo storili pravočasno, bo Gurs geodetskemu inšpektorju predlagal kaznovanje lastnika. Podjetje lahko doleti kazen od 417 do dobrih pet tisoč evrov, odgovorno osebo podjetja od 42 do 3.338 evrov, fizično osebo pa od 42 do 1.252 evrov globe.

V zadnjem mesecu si je nepremičnine in projektno dokumentacijo ogledal tudi gradbeni inšpektor, sklep še ni znan.

Komentarjev 3
  • titty 10:26 28.april 2013.

    Sranje! Maher je moral odstopit zaradi kleti, ta idiot pa lagano dela naprej na svojem krasnem delovnem mestu in laže, krade, nič ne plačuje!!! Krasno, prekrasno!!! Iz katere stranke je že ta idiot? Očitno iz taprave SDS!!!!!

  • Boschtjan Zupanchich 03:20 28.april 2013.

    Podkupljivci - hinavci ! Ni pravice, Ni ! kak demokracija neki, pa nevemkajše ! Beda ! Sramota !!!

  • Lavdan 21:18 27.april 2013.

    Gursova popisovalci so popisali vsako na pol podrto drvarnico, a vil niso upali ali niso smeli. Tako gospodi ne bo treba plačati davka na premoženje oziroma bodo plačali bistveno manj kot je dejansko vredno.