Slovenija
87 ogledov

Vinar leta Stanko Čurin

Stanko Čurin ima že bogato zbirko nagrad Žurnal24 main
Pridelovelac iz Koga je bil na 33. državnem prvenstvu med 253 tekmovalci tudi tokrat najboljši.

Na kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni so podelili nagrade najboljšim na letošnjem 33. državnem ocenjevanju vin. Sodelovalo je 253 pridelovalcev iz sedmih držav s 656 vzorci vina, kakovost pa je bila po mnenju ocenjevalcev na zelo visoki ravni. Prestižni naslov vinar leta je tako kot lani tudi tokrat pripadel Stanku Čurinu iz Koga.

Ob izjemnem številu vzorcev so bile letos novost opisne ocene, ki vinogradniku povedo bistveno več kot samo številčna ocena, saj lahko vtise enologov o barvi, bistrosti, vonju, okusu, intenziteti, harmoničnosti ter njihov končni vtis o vinu vinarji uporabijo za nadaljnje delo.

Ocenjevalna komisija je podelila 15 velikih zlatih, 123 zlatih in 326 srebrnih medalj. Letošnje šampione, ob vinski kraljici Maji Benčina sta jih podeljevala minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Iztok Jarc ter direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec, so dobili vinogradniki oz. podjetja: Vinska klet Goriška Brda, Čurin-Prapotnik Kog, Silvester Marič Petrovče, Vladimir Kupljen Okoslavci, Denis Hovelja Dutovlje, Ptujska klet Ptuj, Posestvo Črni kos Rošpoh, Vinska klet Prus Metlika in Jeruzalem Ormož Ormož.

Prvaki vinsko-turističnih cest pa so postali: Jeruzalemska vinska cesta, Mariborska vinsko-turistična cesta, Vipavska vinska turistična cesta, Kraška vinska turistična cesta in Istrska vinska turistična cesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.