Slovenija
29 ogledov

Vinjen policist ostaja

Šef policijskega CVZ Branko Skrbinek se je s podrejenim pogovoril o etiki. (Foto Žurnal24 main
(Ne)kaznovan. Policista, ki naj bi vinjen lažje poškodoval 46-letnico, so šefi opozorili le na etiko.

Policist, zaposlen na centru za varovanje in zaščito (CVZ), ki je sredi marca vinjen povzročil prometno nesrečo, ostaja na svojem delovnem mestu. “Vodstvo CVZ zoper njega delovnopravno sicer ni ukrepalo, saj je prometni prekršek storil v prostem času s svojim vozilom. Bil pa je ustno opozorjen na kršitve kodeksa policijske etike,” pojasnjujejo na policiji.

Pridržan in k sodniku
Petinštiridesetletni Radovljičan, ki je opit (neuradno z 1,8 promila alkohola v krvi med vračanjem domov s službene zabave) trčil v 46-letno Ljubljančanko in jo lažje poškodoval, pa se bo moral zaradi nesreče zagovarjati vsaj pred sodnikom. “Ko bo ta postopek zaključen in če bodo razlogi za to, bo vodstvo zoper njega ustrezno ukrepalo,” dodajo na policiji. Policista so po nesreči sicer pridržali do streznitve.

Je ali ni pobegnil
Neuradno naj bi s kraja nesreče celo pobegnil, kar njegovi nadrejeni zanikajo. Specializirane skupine tožilcev, ki sicer vodi postopke zoper policiste, o tej nesreči niso obvestili. “Za to ni bilo razlogov. Obvešča se le, ko gre za sum storitve kaznivega dejanja,” pravijo. “Če je policist res zapustil poškodovano na kraju nesreče, bi tožilci morali biti obveščeni,” opozarjajo viri. So pa tožilci potrdili, da so kljub temu nesrečo obravnavali, vendar niso našli elementov kaznivega dejanja, zato predkazenski postopek ni bil uveden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.