Slovenija
18 ogledov

Vinjeta: predčasen nakup ni mogoč

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Opolnoči bo začela veljati nova vinjeta za leto 2011. Bralec, ki mora zgodaj zjutraj na pot, jo je želel kupiti že danes. V Mariboru mu to ni uspelo, v Avstriji pa jo je lahko kupil.

"Zamenjal sem avto in jutri zjutraj bom potreboval vinjeto, saj grem na pot. Na več mestih v Mariboru sem poskušal kupiti letno vinjeto. Pravijo, da jo imajo, ampak je ne smejo prodati. Kakšna neumnost, saj se nič ne luknja niti kaj drugega," pravi naš bralec.

Marjan Koler iz Darsa je za zurnal24.si razložil, da lahko vozniki novo celoletno vinjeto kupijo šele s prvim decembrom. "Tudi v Avstriji je tako, da celoletne vinjete ne morete kupiti vnaprej," je dejal Koler in dodal, da tako nalaga tudi sam zakon.

A očitno se črke zakona ne držijo vsi prodajalci. Bralec nam je nekaj minut kasneje sporočil, da je slovensko celoletno vinjeto lahko kupil v Avstriji.

"Tukaj sem letno vinjeto, ki ravno tako velja šele od jutri dalje, brez težav kupil. Prodajalka me je sicer opozorila, da je ne smem prilepiti, ampak kupil sem jo pa lahko," pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.