Slovenija
1 ogledov

Vinjete čakajo na podražitev

270408-patrikvlacic-suk Žurnal24 main
Zamuda pri začetku prodaje letnih vinjet je dogovorjena med upravo Darsa in novo vlado, smo izvedeli neuradno.

Prav zamuda bo namreč dala novi vladi možnost, da letne vinjete podraži, še preden se začnejo prodajati. Ceno namreč določa uredba, ki jo sprejme vlada, prva seja nove vlade pa bo v soboto. Zakaj letne vinjete še niso na prodaj, na Darsu niso pojasnili. Pred časom so napovedali, da se bo prodaja začela 15. novembra.

Za zamudo je prosil Dars

Podjetje, ki vinjete tiska, bi moralo 600 tisoč letnih vinjet za osebna vozila dostaviti do 31. oktobra, vendar so rok dobave za en teden prestavili na željo Darsa. V nasprotnem primeru bi lahko Dars  za vsak dan zamude zaračunal pol odstotka vrednosti pošiljke. Dars ima tako letne vinjete v skladišču od 7. novembra, do 15. novembra pa bi morali v skladu s pogodbo prevzeti še dodatnih 300 tisoč vinjet.

"To je špekulacija"
Na ministrstvu za promet pravijo, da zakonodaja ne določa datuma začetka prodaje vinjet, zato ni mogoče govoriti o zamudi. Vinjete morajo biti na policah najpozneje do 30. novembra, kar obljublja tudi Dars. Po neuradnih informacijah bodo res na voljo šele na skrajni rok. Na vprašanje, ali z zamikom  začetka prodaje letnih vinjet novi vladi dajejo možnost, da letne vinjete podraži, na Darsu odgovarjajo, da gre za golo špekulacijo, ki je ne želijo komentirati.

Poleti vse v treh dneh

Poleti, ko smo uvajali vinjete in ko sistem pogodbenih prodajalcev vinjet še ni bil vpeljan, so od prevzema vinjet na Darsu do začetka prodaje minili trije dnevi. Dars je vinjete prevzel v nedeljo, v ponedeljek so jih distribuirali pogodbenim prodajalcem, v torek in sredo pa so bile na prodaj. Zdaj je od prevzema minilo že 13 dni, vinjete pa so še vedno v Darsovem skladišču.

Letne za 14 mesecev

Letne vinjete bodo za prihodnje leto sicer veljale 14 mesecev, od 1. decembra letos do 31. januarja leta 2010. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.