Slovenija
20 ogledov

Violeta Tomič bolj popularna kot Luka Mesec

zdruzena levica Anže Petkovšek
Prva letošnja anketa Dela je vladajočo SMC znova postavila na prvo mesto.

Stranka SMC je po izgubljenem primatu konec lanskega leta v leto 2015 vstopila kot prva stranka, pred SDS, ki je po zadnji meritvi izgubil nekaj podpore, ugotavlja prva letošnja raziskava javnega mnenja časnika Delo.

Če bi bile volitve jutri, bi s 15,5 odstotkov zmagala SMC, sledi ji SDS s 13-odstotno podporo, na tretjem mestu je ZL, ki jo podpira 8,6 odstotka vprašanih. Decembra bi za SDS glasovalo 13,7 odstotka vprašanih, za SMC pa le 12,4.

Višje ocene je dobila tudi vlada, katere delo so ocenili z 2,62 - v primerjavi z oceno v decembru, ki je znašala 2,49.

Najbolj popularen politik pa je še vedno Borut Pahor. Sledita Dejan Židan in Violeta Tomič. Janez Potočnik je na četrtem mestu, za njim sta Luka Mesec in Miro Cerar kot šesti. Na sedmem mestu je Danilo Türk, na listi priljubljenih pa sta še vedno uvrščena tudi Senko Pličanič in Andrej Vizjak, čeprav nista aktivna v politiki.

Telefonsko anketo je za časnik delo opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik med 5. in 8. januarjem na vzorcu 600 anketirancev.

Komentarjev 10
  • encijan 15:27 13.januar 2015.

    Tudi Silvo Plut paTrobec pa Kameniki...... so tudi bili popularni...

  • ennanova 13:47 12.januar 2015.

    Učite se, učite se, učite se!Tega ni rekel le legendarni Tito, ki se je edini upal odkrito upreti Stalinu, to je rekel tudi Lenin, verjetno pa še kdo. Danes se tudi …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/2069-ucite-se-ucite-se-ucite-se

  • matermila 13:40 12.januar 2015.

    Poglej jo kake face stresa,še pred volitvami je jamrala kako težko ji je v Sloveniji zaslužiti,danes se ji smeji.Kako ne,za tri jurje mesečno,pa za nič dela,zastonjske vožnje z letalom malo v Venezuelo(na stroške davkoplačevalcev - venezuelskih,da ne bo pomote,ki še ...prikaži več za kruh nimajo)O mesecu pa ni vredno razpravljati,dečko brez ure delovne dobe,na treh jurjih slovenskih davkoplačevalcev.Sladek je priokus njihovega socializma.