Slovenija
22 ogledov

Virant padel na tretje mesto

Gregor Virant Anže Petkovšek
V raziskavi Ninamedie je po četrtkovih televizijskih soočenjih na TV Slovenija in Pop TV Lista Gregorja Viranta zdrsnila na tretje mesto.

Lista Gregorja Viranta je v prvi raziskavi po četrtkovih televizijskih soočenjih na TV Slovenija in Pop TV padla na tretje mesto. Raziskavo je Ninamedia naredila za Planet Siol.net. Ta je javnomnenjsko raziskavo naročil tudi pri Parsifalu, ki pa jo je izvedel še pred soočenjem. V tej raziskavi je bil Virant na drugem mestu.

Soočenje pomagalo SD

Parsifalova raziskava kaže, da bi med zanesljivimi udeleženci volitev za SDS glasovalo 28 odstotkov volivcev, za Listo Gregorja Viranta 26,5 odstotka, za Listo Zorana Jankovića pa 17,7 odstotka. Tudi raziskava Ninamedia, ki je bila opravljena med 10. in 12. novembrom, napoveduje zmago SDS. Največja opozicijska stranka bi prejela 29,9 odstotka glasov. Sledijo Pozitivna Slovenija – Lista Zorana Jankovića (18,9 odstotka), Državljanska lista Gregorja Viranta (15,6 odstotka), močno okrepljena SD (14,4 odstotka) in DeSUS (5,4 odstotka).

Anketiranci so odgovarjali tudi na vprašanje, za koga bi se odločili, če bi imeli možnost osebno izbirati novega mandatarja vlade.  Po raziskavi Ninamedie vodi Janez Janša z 22,5 odstotka glasov, sledijo Zoran Janković (15,6 odstotka), Gregor Virant (11,2 odstotka) in Borut Pahor (6,7 odstotka). V raziskavi Parsifala se je največ vprašanih odločilo za Viranta (22,5 odstotka), sledijo Janša (15,8 odstotka), Janković (13,8 odstotka) in Pahor (2,6 odstotka). Volitev v državni zbor bi se udeležilo med 62 in 68 odstotki vprašanih, so še sporočili s Telekoma Slovenije.

Revizija v zadevi Ninamedia – Janša

Iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič pa so danes sporočili, da je vrhovno sodišče dopustilo revizijo v zadevi Ninamedie zoper Janeza Janšo, in sicer tako glede vprašanja razrešitve kolizije med tožničino pravico do ugleda ali dobrega imena in toženčevo pravico do svobode izražanja kot tudi glede vprašanja obstoja okoliščin, ki utemeljujejo prisojo denarne odškodnine pravni osebi. "Vrhovno sodišče je ugotovilo, da je na podlagi toženčeve revizije mogoče pričakovati odločitev o pravnem vprašanju, ki je pomembno za razvoj prava," so zapisali.

Komentarjev 1
  • xy 17:46 14.november 2011.

    Pa koga ima ta Virant za norca. Sedaj ko smo ga dobili z roko v medu bi pa nekaj vračal. Vsak lopov bi tudi vrnil naropano, ko bi ga v roke dobili policaji sam da mu nebi blo treba sedet. ...prikaži več No državljani Slovenije v primeru da bo Virant izvoljen za mandatarja si bomo sami zračunali kakšne in koliko visoke prispevke bomo plačali državi ;)Pa tares misli da smo Slovenci rojeni Butalci!