Slovenija
18 ogledov

Virant piše pismo članom Državljanske liste

Gregor Virant, državni zbor Saša Despot
Gregor Virant je prepričan, da je razlike vedno mogoče premostiti s strpnim dialogom in razumnimi kompromisi. A če vlada in njen program ne bosta dobra, se bodo v DL odločili za volitve, napoveduje.

Predsednik DL Gregor Virant je na spletni strani stranke objavil pismo, v katerem članicam in članom DL pojasnjuje trenutni položaj in naslednje korake glede na "turbulentno" politično dogajanje. "Naša pozicija je jasna: če vlada in njen program ne bosta dobra, se bomo odločili za volitve," je zapisal Virant.

Po imenovanju mandatarke se bodo začela pogajanja o novi vladi in v teh pogajanjih bo DL trdo uveljavljala svoje vrednote in svoj program, piše Virant in dodaja, da bodo mandatarko pri glasovanju podprli.

Brez predsodkov tako do levih kot do desnih

S tezo, da se DL ne more pogovarjati o koaliciji z levosredinskimi strankami, ne soglaša. DL je sredinska stranka, zato po njegovem ne sme imeti predsodkov ne do desnosredinskih ne do levosredinskih koalicij. Imajo pa predsodek do korupcije, zato ne bodo sklepali koalicije s stranko, katere predsednik bi bil Zoran Janković.

V pogajanjih bodo po navedbah prvaka DL uveljavljali svoj program na vseh področjih, predvsem na ekonomskem in javnofinančnem, kjer so precejšnje razlike med DL in SD. Virant je prepričan, da je razlike vedno mogoče premostiti s strpnim dialogom in razumnimi kompromisi.

"Na podlagi rezultata pogajanj bo svet DL odločal, ali vstopimo v koalicijo in vlado in pri imenovanju vlade prispevamo naše poslanske glasove ali pa glasujemo proti in povzročimo predčasne volitve," piše svojim članom Virant. Takrat bodo prediskutirali tudi, ali je na pravno čist način izpolnjen pogoj v zvezi z odstopom Zorana Jankovića.

"Vlekli smo načelne poteze"

Kot je poudaril, je DL od začetka leta ob izbruhu afere s poročilom KPK vlekla načelne, logične in konsistentne poteze. Upa si trditi, da so bili glede tega mnogo boljši od večine drugih strank, ki so veliko spreminjale stališča.

Komentarjev 13
  • francek 11:00 24.februar 2013.

    Zbogom prevarant škoda, ker si na slab glas spravil Šusteršiča in Pličaniča.

  • privat 08:23 24.februar 2013.

    Ponovno nepoštene volitve!! Dejte nam možnost ,da volimo" deželo brez vlade"...

  • Scott 22:02 23.februar 2013.

    Buzerantovanja !