Slovenija
21 ogledov

Virant: Pogodbe še nimam

Gregor Virant Saša Despot
Fakulteta za upravo. Predsednik DZ konec februarja začne predavanje.

Odgovor. "Sporočam vam, da delovno razmerje med fakulteto in gospodom Virantom še ni uradno sklenjeno. Ko bo do tega prišlo, bo Virant tudi razložil detajle." Tako je kratko odgovorila njegova piarovka Helena Lovše na naše že v torek postavljeno vprašanje, zakaj se je ob funkciji predsednika stranke in predsednika državnega zbora (DZ) odločil, da petinsko dela še drugje, k čemur je mandatno-volilna komisija v torek že dala soglasje.

Poleg tega je Lovšetova na vprašanja, koliko obveznosti bo imel na fakulteti, katere predmete predava in kako bo profesuro usklajeval z vodenjem DZ, odgovorila, da je "v tem trenutku o tem preuranjeno govoriti, prav tako o njegovih ostalih obveznostih glede na dogodke, ki so še pred nami".

(Še) redni predavatelj

A z malo brskanja po spletu smo Viranta našli med "redno zaposlenimi pedagogi" Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani. Je docent, ki je vključen v učni načrt za šolsko leto 2011/12. Predaval bo tako rednim kot izrednim študentom, in sicer osnove upravnega postopka in regulatorne politike. Z urnikov je razvidno še, da bo predavanja začel šele konec februarja. Večina predavanj bo v Žalcu, in sicer ob ponedeljkih in torkih od 16. ure. Dekanja fakultete, ki bi včeraj lahko razjasnila, ali Virant z njimi pogodbo ima ali še ne, pa se včeraj na naše klice in e-pošto ni odzvala.

Komentarjev 2
  • Klemen Zec 11:13 12.januar 2012.

    kako si drzne v brk nezaposlenim, ki se na vse pretege prizadevajo, da bi dobili službo in si zasigurali preživetje, ta tip razlagati kaj se njemu zdi moralno in prav, katastrofa, služi pa na dveh koncih.ni mi jasno kako ...prikaži več lehko en človek opravlja dva poklica, da je pri tem zbran, 100%, mislim, da je to nemogoče !res ni čudno, da ga ljudje jemljejo kot "Prevaranta", kar nedvomno je, da je pa šleva je pa pokazal kako je klonil pod Ivanovim izsiljevanjem !

  • xy 10:15 12.januar 2012.

    130.000 ljudi je na zavodu, tale prevarant bi pa imel kar 3 službe. Kakšna požrtnost in take smo slovenceljni volili. da te kap