Slovenija
22 ogledov

Virant: Proti meni se je sprožila prava medijska gonja

Slovenija 04.11.2013 Gregor Virant, sestanek ministra za notranje zadeve Viranta Saša Despot
Predsednik Državljanske liste (DL) v pismu članom stranke: "Moralne zmage mi niso smeli dopustiti!"

Gregor Virant, ki se zadnje dni v medijih največ pojavlja v povezavi z letalskimi vozovnicami, je v pismu članom stranke zapisal, da ni kršil ničesar in da se je proti njemu sprožila prava medijska gonja. Kot pravi, je vse pojasnil Komisiji za preprečevanje korupcije. 

"O tem obstaja zvočni zapis, ki ga bom uporabil v sodnih postopkih proti medijem, ki so mi očitali laž. Tudi javnosti sem govoril resnico. Najnovejša "razkritja" o tem, da sem si karte naročal sam, niso nobena novost, saj nikoli nisem trdil nasprotno," je zapisal.

"Je to nemoralno?"

V pismu priznava, da se je včasih obrnil na družinskega znanca, ki je bil komercialni direktor pri Adrii. "Od njega nisem zahteval ali pričakoval nobenih posebnih ugodnosti. Pričakoval sem samo korektno ponudbo, skladno s pravili letalskega prevoznika. To je vse!"

"Da bi mi očitali nezakonita ravnanja, so itak že obupali. Zdaj se sklicujejo na moralo, ki jo prilagajajo svojim potrebam in interesom. Sami presodite, ali je moje ravnanje nemoralno. Ali bi se kdo od vas počutil nemoralneža, če bi se za ponudbo v neki firmi obrnil na nekoga, ki ga osebno pozna?" se sprašuje. 

"Ob milijardah, ki so jih pokradli, ob številnih politikih, zoper katere tečejo preiskave in kazenski postopki, se zaradi neke zadeve, v kateri ni niti nič nezakonitega niti nič nemoralnega, spravljajo na predsednika stranke, ki nima nad glavo nobene ovadbe, nobene obtožnice, nobenega obremenilnega mnenja KPK. Nisem edini član DL, ki se mu to dogaja. Takim dvojnim merilom se bom uprl in se jim moramo upreti vsi. Ne smemo dovoliti, da bi se uresničil stavek: 'Toliko časa je padal dež, da so vsi ljudje postali blatni in vsi prašiči čisti.'"

"Ni dvoma, zakaj se to dogaja"

Virant tudi ve in nima nobenega dvoma, zakaj se to dogaja. "Mnogi interesi so se združili proti Državljanski listi in meni osebno. Že dolgo je jasno, da smo marsikomu trn v peti. Nekateri se bojijo učinkovite in neodvisne policije, ki jim diha za ovratnik. Drugi trepetajo pred objavo slabih kreditov, ki so izvrtali milijardno luknjo v davkoplačevalske žepe. Tretje skrbi javnost poslovanja podjetij v državni lasti. Četrte moti možnost odpoklica županov."

V zaključku pisma člane prosi za podporo in zatrjuje, da je trdno odločen, da ministrski mandat izpelje do konca in da naredi vse, kar bo v tem času lahko, da čim bolj očisti Slovenijo nesnage, ki se je nabirala skozi leta. "Zadnji dogodki so me le še bolj spodbudili!" pravi. 

Komentarjev 13
  • Veteran 20:51 31.marec 2014.

    So že novinarji dobili nalogo, da te lovijo oz. deskreditirajo!?

  • dragec 06:56 21.marec 2014.

    Idi, idi skot, v zaporu so velike kače,samo obvezno ponesi vazelin

  • dragec 06:54 21.marec 2014.

    Virant je previrant, prvo navaja eno,potem, drugo?????