Slovenija
20 ogledov

Virant za pregon krivcev

slovenija 06.12.07, Gregor Virant, minister za javno upravo, foto Dejan Mijovic slovenija 06.12.07, Gregor Virant, minister za javno upravo, foto Dejan Mijovic
Izbrisani. Država vztraja pri 40 evrih na mesec, izbrisani spet v Evropo.

"Ve se, kdo je bil notranji minister in kdo je upravljal register v času izbrisa," pravi notranji minister Gregor Virant. Izbrisanim vseeno ne bo namenil več kot 40 evrov za vsak mesec izbrisa, pa še to le tistim, ki so si uredili status državljana ali začasno prebivališče.

Država priznala krivdo

 

"To ni primeren predlog, saj ne pokrije niti otroškega dodatka v času izbrisa," ponudbo zavrača Aleksandar Todorović iz Civilne iniciative izbrisanih aktivistov. Dodaja, da bodo izbrisani vztrajali pri iskanju pravice na ravni Evropske unije. Njihov predlog je, da jim država plača 260 evrov za vsak mesec izbrisa. Bo pa zakon izbris obravnaval kot krivico, česar država prvotno ni hotela priznati.

Komentarjev 6
  • Veteran 19:38 26.julij 2013.

    Virant pravilno in pošteno bi bilo, da se začneš najprej sam sebe preganjati za tvoje pretekle grehe - populist pokvarjeni.

  • Darko 13:56 05.julij 2013.

    Samo je pa ta pregon lahko nevaren, ker jih na sodišču oprostijo krivde, kar pomeni da izbrisa ni bilo.Spet ne bo nič iz tega, Virant sem samo pipla.

  • erikkk 08:21 05.julij 2013.

    Virant se naj res poglobi kdo je res upravičen do odškodnine. Trdno vrjamem da je v tej skupini veliko prisklednikov.Z dokumenti in papirji naj dokažejo ... Brez tega so na EU pogoreli ...