Slovenija
67 ogledov

Virantove vozovnice zamajale koalicijo

slovenija 14.11.2011 Gregor Virant, novinarska konferenca Drzavljanske liste Gre Saša Despot
Premierka se glede očitkov ministru Virantu v povezavi z nakupom letalskih vozovnic še ni opredelila. Je pa zato bolj jasen ljubljanski župan Zoran Janković.

Predsednica vlade Alenka Bratušek je prepričana, da bo notranji minister Gregor Virant vedel, kaj mu je narediti, če bo protikorupcijska komisija ugotovila, da je storil kaj narobe. Poudarila je, da je treba najprej ugotoviti dejstva in da sama z vsemi ni seznanjena. 

Kot je dejala, komisijo za preprečevanje korupcije glede na poročanje medijev "določene stvari še dodatno zanimajo." "Prepričana sem, da bo Gregor Virant kot velik borec proti korupciji, če v tem primeru protikorupcijska komisija ugotovi, da je bilo kaj narobe, vedel, kaj mu je narediti," je dejala Bratuškova.

Han: Zgodba ja zamajala koalicijo 

Da si je dopisoval z nekdanjim komercialnim direktorjem Adrie Tomažem Kostanjškom glede ugodnejših kart, pa je po besedah vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana potrdil na ponedeljkovem koalicijskem sestanku tudi Virant sam. Zagotovil jim je, da bo odstopil, če bo KPK ugotovila nepravilnosti. 

To je po Hanovih besedah zamajalo koalicijo, saj je koalicija med prioritete uvrstila tudi boj proti korupciji, "mi pa imamo ministre, pri katerih vsak dan odgovarjamo na nepravilnosti".

V poslanski skupini SD se bodo o odločitvi glede podpore Virantu pri glasovanju o interpelaciji še pogovorili. "Zaenkrat beremo še staro poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, seveda pa z zanimanjem beremo tudi časopise in medijem zaupamo," je dejal in opozoril: "Smo pa ujetniki koalicije."

"Viranta krivdno razrešiti"

Ljubljanski župan Zoran Janković meni, da če medijske objave o tem, da se je Virant sam dogovarjal za vozovnice pri Adrii Airways, držijo, potem dokazujejo, da je pred Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) krivo pričal. Meni, da bi morala KPK Viranta zaradi tega ovaditi. Janković pa jim predlaga tudi, naj zaradi nevestnega dela ovadijo sami sebe. Kot pravi, pričakuje, da se to zgodi v desetih dneh, sicer pa bo razmislil o tem, da obe ovadbi poda sam.

Janković meni, da ga Bratuškova ne bo vprašala za nasvet, če pa bi ga, bi ji rekel, da mora Viranta krivdno razrešiti. Pojasnil je, da so na KPK Virantu verjeli brez dokazov, sam pa jim je, ko je bil v postopku pred komisijo, nosil dokaze, a so kljub temu sprejeli odločitev, da obstaja sum glede koruptivnega delovanja. "Čutim se prizadetega in ožigosanega," je dejal Janković. 

Komentarjev 16
  • tomazz 09:10 19.marec 2014.

    A ni njegov Jurček lažno pričal? Mogoče ga bo pa Zoki ovadil.

  • Scott 22:51 18.marec 2014.

    Gre za več tisoč €, ker se ne omenja ostalih goljufij in kraj.Ko se 1x spravijo na asfalt do hiše, transakcije enormnih zneskov preko sorodnice, na njegovo privatno življenje (Fouree, Šoltes...), takrat pa utegne biti še zelo pestro.?

  • kukin 22:41 18.marec 2014.

    Ja Zoki a ti je zmanjkal dela in idej...