Slovenija
17 ogledov

Virantovi izgubili, Vogrin dobil

Ivan Vogrin Saša Despot
Poslanske skupine. Z odhodom poslanca Vogrina manj denarja za DLGV.

Z odhodom Ivana Vogrina iz poslanske skupine Državljanske liste Gregorja Viranta (DLGV) bo ta izgubila pravico do enega zaposlenega za strokovno in administrativno pomoč v državnem zboru.

Namesto petih bodo lahko imeli za to le še štiri sodelavce, ki že zasedajo ta delovna mesta. Ker bodo imeli namesto osmih sedem poslancev, pa bodo izgubili tudi del zneska za strokovno pomoč – slabih 2.300 evrov bruto na mesec.

Samostojni poslanec Vogrin pa bo lahko do konca leta za strokovno pomoč na podlagi istega člena porabil skupno dobrih 20 tisoč evrov.

Poslanska skupina bo izgubila tudi sredstva za izobraževanje za enega poslanca, ki jih bo namesto tega dobil Vogrin – za zdaj je to 1.210 evrov na leto, po sprejemu varčevalnih ukrepov pa bo to 800 evrov na leto.

Komentarjev 3
  • 1111 18:38 12.april 2012.

    ...samostojni poslanec? ...pol smo lahko vsi poslanci!!! ...ven iz hiše, na cesto!!

  • enola 18:30 12.april 2012.

    @mirko: prevara volilcev? Prvič, ni zavrnil strankarskega programa, drugič pa, če bi bilo po tvoje, bi lahko stranka menjala celotno garnituro poslancev... Izvoliš A dobiš B. Vogrin je bil izvoljen, stanje zaradi katerega pa je moral odleteti (odViranti) pa je ...prikaži več bilo znano že pred volitvami. Naj gre Virant nekam, on je tisti, ki je po****l svoje volilce in "zavrnil" svoj program...

  • mirko 16:28 12.april 2012.

    To je čista prevara volilcev. Vogrin je prišel v parlament pod strankarskim okriljem, ker je podpiral strankarski program. Z izstopom iz koalicije je dejansko zavrnil tudi strankarski program. Pravično bi bilo, da bi takega poslanca stranka lahko s te funkcije ...prikaži večje odpoklicala in na njegovo mesto iz svojih vrst postavila drugo uvrščenega za njim na volitvah.