Slovenija
30 ogledov

Virantovi podprli Pahorja

Borut Pahor cestar Facebook
Člani sveta stranke Državljanska lista so se odločili, da bodo na novembrskih predsedniških volitvah podprli Boruta Pahorja.

Podpora v svetu stranke Državljanska lista (DL) je bila soglasna. Kot je povedal predsednik stranke Gregor Virant, cenijo konstruktivno držo in pozitivno naravnanost Pahorja. Čeprav prihaja iz SD, ki je kot politična opcija bolj levo, ga vidijo kot zmernega in sredinskega kandidata. Pahor je podpornik reform, tudi tistih, ki jih pripravlja sedanja vlada, je poudaril Virant in dodal, da Slovenija potrebuje predsednika, ki bo podprl reforme.

Pahor je poudaril, da je podpora DL zanj izjemen navdih, spričevalo njegove "temeljne vere, in sicer, da smo skupaj močnejši".

Pahor bo sicer na predsedniških volitvah 11. novembra nastopil kot kandidat SD, to pa je za zdaj tudi edina parlamentarna stranka, ki mu je izrekla podporo. Pahor je sicer že zbral zadostno število podpisov državljanov, a kandidature še ni vložil.

Kandidaturo doslej vložil le Türk


Edini, ki je svojo kandidaturo, podprto s podpisi državljanov, že vložil in jo je Državna volilna komisija tudi potrdila, je sedanji predsednik republike Danilo Türk. Poleg Pozitivne Slovenije mu je podporo pri vnovični kandidaturi izrekla tudi stranka DeSUS.

SDS in NSi v predsedniško tekmo pošiljata evropskega poslanca Milana Zvera, ki bo kandidiral s podpisi poslancev.

Stranka SLS pa se še ni izrekla o tem, katerega kandidata bo podprla.

Komentarjev 2
  • privat 09:19 21.februar 2013.

    popravek..Virant je eden od najboljših v parlamentu...vendar je potrebno še bolj da se potrudi!

  • privat 07:40 15.september 2012.

    kdo pa je Virant?? Lopov ki zavaja??Jaz njega nise podprl niti v sanjah!! On je tist ,ki podpira idejo da se jemlejo otroški dodatki ,da otroci zapolnijo finančne lukne ,ki so jih povzrocili lošpovi ,tatovi,lažnivci...gdo pa so lopovi ki so ...prikaži več naredili to stanje?? Kaj niso to politiki??