Slovenija
25780 ogledov

Virus še naprej pleše svoj ples

Covid-19 Profimedia
Zadnji podatki o izdanih TAN kodah ne navdajajo z upanjem.

V sredo je bilo po podatkih ministrstva za javno upravo izdanih 3.390 TAN kod, kar pomeni, da je bilo število vseh potrjenih okužb še višje. Pričakujemo lahko, da se bo končno število povzpelo nad 3.500 novih primerov. 

Hitra primerjava s podatkom o številu izdanih TAN kod za prejšnjo sredo, 3. novembra, sicer kaže, da je tokrat bilo izdanih precej manj kod. Prejšnjo sredo je bilo namreč izdanih kar 4.195 TAN kod, vendar pa je treba pri tem upoštevati, da je bil prejšnji ponedeljek praznik, zato se je del testiranj prelil na ostale dni v prejšnjem tednu. 

Če pogledamo štirinajst dni nazaj, pa vidimo, da je število včeraj izdanih TAN kod za slabih tisoč kod višje kot 27. oktobra, ko so jih izdali 2.469. 

Matjaž Leskovar z Instituta Jožef Stefan ocenjuje, da je število včeraj izdanih TAN kod dober znak. Kot je zapisal, bomo na dobri poti, če bo število izdanih TAN kod precej nižje od 3776. "In če še nadaljujem: v četrtek precej manj kot 3663, v petek ne dosti več kot 3663, v soboto ne več kot 2319 in v nedeljo ne več kot 1282, bi to pomenilo, da epidemija ne raste več in da moje napovedi za bolnišnice ne bodo presežene," je zapisal.

Leskovar prav tako poudarja, da neposredna primerjava dnevnih podatkov tega tedna s prejšnjim tednom ni mogoča, saj je bil prejšnji ponedeljek praznik, zaradi česar so se testi drugače porazdelili po dnevih kot v običajnem tednu. 


O tem, kako vse razširjen je trenutno virus med nami, pa ne nazadnje govori tudi podatek o deležu pozitivnih testov PCR, ki že dlje časa vztraja nad 40 odstotki. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar jezeran
    jezeran 08:42 11.november 2021.

    Covid-19 je dobilo po svetovni statistiki v Sloveniji do sedaj 365k ljudi, še ene toliko jih je prebolelo ne da bi vedeli. Se pravi nas čaka še dolga pot, ker to bo treba prebolet in ni druge.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:26 11.november 2021.

    Seveda pleše, če mu igrajo cepljeni brez omejitev...