Slovenija
36 ogledov

Višek sezone bo tudi višek obnovitvenih del Darsa

Avtocesta Žurnal24 main
Dars bo predvidoma v nedeljo zjutraj zaradi obnovitvenih del začela postavljati zaporo na severni ljubljanski obvoznici, in sicer med Celovško cesto in Kosezami. Dela, ki se bodo sicer začela v ponedeljek, bodo na dolžini 1,5 kilometra potekala do predvidoma 24. avgusta.

Zaradi dotrajanosti voziščne konstrukcije je treba v celoti zamenjati asfaltne plasti, izvesti reciklažo tampona po posebni recepturi, zamenjati obstoječo betonsko varnostno ograjo vključno z drogovi javne razsvetljave, dograditi in očistiti drenažne cevi in kanalizacijo ter sanirati krake priključkov Celovška, Vodnikova in Podutiška, so zapisali pri Družbi za avtoceste v RS (Dars).

Dela bodo potekala v štirih fazah, v vseh fazah bo promet potekal po štirih zožanih prometnih pasovih, izvajalec del pa bosta družbi Strabag gradbene storitve in Vianova Slovenija.

Prva faza se bo predvidoma začela v ponedeljek in bo predvidoma trajala do 8. junija. Na celotnem odseku med Celovško cesto in Kosezami bosta zaprta prehitevalna pasova v obeh smereh, promet pa bo potekal po voznem in odstavnem oziroma po zaviralnem in pospeševalnem pasu.

Dela v drugi fazi se bodo izvajala v smeri od Celovške ceste proti Kosezam, v tretji fazi pa bo izvajalec del enaka dela opravljal še na nasprotni strani vozišča od Kosez proti Celovški cesti.

Med obnovitvenimi deli bo sicer za tovorna vozila veljala prepoved prometa, promet bo za njih  voden prek vzhodne in južne obvoznice.

Komentarjev 4
  • ptptpt4 13:42 27.maj 2012.

    Jap, prasci, ker je poleti na LJUBLJANSKI OBVOZNICI več prometa kot čez leto, ko hodijo vsi v službo, aneda? ....malo pomisli preden še kaj neumnega napišeš

  • rakun 09:08 27.maj 2012.

    No no... malo bolj preberi članek. Zamenjati je treba kanalizacijo, vse cevi itd. ... to pomeni, da je treba "prekopat" in na novo naredit cel 1,5 kilometrski odsek obvoznice. Bi ti to rad delal ponoči? Mislim da ne. Čas ...prikaži več izvajanja del pa je tudi (skoraj) najbolj primeren... ni toliko padavin, snega, mraza, kar bi vplivalo na obnovo. Naši ljubi Slovenčki pa tako ali tako jamrate za vsako figo, že če je treba čisto malo počakati.

  • 1111 20:40 26.maj 2012.

    IDIOTI!!!! ...naj vrnejo dnar od vinjete...če mislijo, da bodo turisti plačali € za stat v koloni, ...ma bedaka, treba zalit v asfalt in komplet SDS!!!