Slovenija
20 ogledov

“Viseli boste z mostu”

Protestniki zvonijo Nino Verdnik
Protestniki prejemajo grozilna pisma. Grožnje bodo prijavili policiji.

"Iskala vas je policija, Viseli boste z mostu, Ostanite, kjer delate, in se ne vračajte v Maribor," piše v anonimnih pismih in SMS-sporočilih, ki jih prejemajo tisti protestniki, ki obiskujejo mestne svetnike na domu in zahtevajo njihov odstop.

Kazni se kopičijo

"Ta sporočila pošiljajo, da nas ustrahujejo, zato bomo grožnje prijavili policiji," pravi Denis Kokol, eden od protestnikov, in dodaja, da ne bodo odnehali.

Protestniki so prejeli plačilne naloge v višini sto evrov za prekršek povzročanja hrupa, saj so med obiski uporabljali megafon, zaradi kršitev javnega reda in miru pa so po besedah Kokola prejeli dva plačilna naloga: "Vsakega v višini 834 evrov. Po obiskih pa smo prejeli še kazenske ovadbe zaradi sovražnega govora in spodbujanja k nasilju." Kokol meni, da se njihovih obiskov ne da primerjati s sporočili, ki jih prejemajo protestniki: "Nihče mestnim svetnikom ne streže po življenju, z njimi se tudi mirno pogovorimo. Menimo le, da morajo 
odstopiti."

Komentarjev 11
  • hun 19:20 20.januar 2013.

    po tvoji logiki ima ta določena elita dovolenje da da nam uničije življenja družine in dostojanstvo mi jim pa ne smemo povedati svojega mnenja! na našo zemljo hodijo rubežniki izterjevalci ker ti tvoji izbranci izbirajo katastrofalne odločitve in menim da ...prikaži veča si zelo blizu korita

  • wester62 17:34 20.januar 2013.

    očitno si dolgo prebil v ameriki ,ki je najbolj morilska država. si sprejel njihove zločinske navade kot da bi bonbone talal.

  • BenX 16:48 20.januar 2013.

    crvit, za tipkovnico si najjači fajter! v resnici pa ena navadna p.i.č.k.a! hahaha... bi te rad videl ja. nihče ni nikomur stopil na tujo zemljo, še manj v stanovanje! lepo so pozvonili in počalaki. če je mestne svetnike strah pa ...prikaži več tudi prav! imajo že razlog in slabo vest.