Slovenija
174 ogledov

Višja cestnina za predor Karavanke

reševalna vaja karavanke Žurnal24 main
Slovenska in avstrijska vlada bosta že s 1. januarjem povišalii cestnino voznikom prvega cestninskega razreda za predor Karavanke.

Infrastrukturni minister Peter Gašperšič je na vlado že poslal uredbo, na podlagi katere se bo že s 1. januarjem povišala cestnina za uporabo predora Karavanke, in sicer iz zdajšnjih 7 evrov na 7,2 evra za prvi cestninski razred (vozila do 3,5 tone).

Na podlagi medržavnega dogovora z Avstrijo pa se bo zvišala tudi cena točkovne karte iz sedanjih 59,5 evra na 61,3 evra. Vrednost posameznega prehoda pri uporabi točkovne karte pa bo namesto zdajšnjih 4,25 evra dvanajst centov več.

Cena pa zaenkrat ostaja enaka za tovorna vozila, saj ministrstvo pojasnjuje, da je cestninjenje tovornih vozil urejeno z zakonodajo EU, ki predpisuje, da se višina cestnine za omenjena vozila določa glede na stroške upravljanja, vzdrževanja in razvoja cestninskega omrežja.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.