Slovenija
21 ogledov

Višja plača, več za zdravje

čakalnica Saša Despot
Nov rebalans ZZZS v pripravi. Stari padel tudi zaradi zmanjšanja sredstev za bolnišnično obravnavo.

Zdravje. Predlog za zagotovitev sredstev po ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pripravljen. Minister za zdravje Dorijan Marušič, ki opravlja tekoče posle, se zavzema za možnost (predlagane so štiri), po kateri ne bi plačevali več kot zdaj, višina dajatve pa bi bila odvisna od višine plače. Prihodki iz dajatve za zdravstveno varstvo bi znašali 264,2 milijona evrov na leto; če bo dopolnilno zavarovanje ukinjeno, pa bi bilo treba zagotoviti 262 milijonov evrov, je pojasnil.

Da več tisoč bolnikom ne bi omogočili zdravljenja v bolnišnici, je nesprejemljivo, pa Marušič komentira to, da vlada rebalansa finančnega načrta Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) za letos ni potrdila; ta je med drugim predvideval zmanjšanje sredstev za akutno bolnišnično obravnavo za dva odstotka. Z ZZZS so nam sporočili, da že pripravljajo osnutek novega rebalansa, o katerem bo v naslednjih dneh odločal upravni 
odbor ZZZS.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.