Slovenija
40 ogledov

Viski svetnikov na račun občanov

Viski pozdravi tudi gripo, menijo športni navdušenci. Žurnal24 main
Mestni svetniki so med drugim zapravili 3669 evrov za večerjo in 1172 evrov za računalnik, a pravilnik jim tega ne prepoveduje.

Ljubljanski mestni svetniki so imeli lani skupaj na voljo 200.000 evrov, ki jih morajo po pravilniku o sredstvih za delo svetniških klubov porabiti za delo v mestnem svetu. To delo po interpretacijah svetnikov vključuje pojedine za več kot 3000 evrov, nakupe alkohola v trgovinah, prestižno tehnologijo, cvetlične aranžmaje za 600 evrov in vsakodnevne vožnje s taksijem, kot danes razkriva časnik Večer. Pravilnik sicer dololča, da morajo biti stroški neposredno povezani z delom svetnikov, vendar jih podrobneje ne opredeljuje. Ko smo že februarja svetnike spraševali o nenavadnih nakupih, so nam odgovorili le, da jim pravilnik to dovoljuje.

Jankovićevi pijejo v prestižnih gostilnah, SD po alkohol raje v trgovino

Svetniki Liste Zorana Jankovića so veliko zapravili za drage pojedine v najprestižnejših ljubljanskih restavracijah, ob eni priložnosti je račun nanesel kar 3669 evrov. Privoščili so si Applove tablične računalnike in prenosnik v vrednosti 1172 evrov. V Mercatorju so v primerjevai s svetniki drugih poslanskih skupin zapravili malo, kupili so le nekaj nekaj steklenic viskija in buteljk vina, pa še piškote in oreščke.

Veliko več so za alkohol porabili Socialni demokrati, ki so vsak mesec kupili vsaj en viski. Poleg tega so pili še več vrst buteljčnega vina, manjkalo pa ni niti pivo iz pločevinke, penina, borovničke, martini, jägermaister in becherovka. Predsednica svetniške skupine Metka Tekavčič pa je za vsakodnevne prevoze s taksijem po centru Ljubljane vsak mesec porabila dobrih 200 evrov.

Od piškotov do ipadov in balkanske pojedine, "častijo" davkoplačevalci

Svetniki SD-ja in SDS-a so kupovali nenavadno drage cvetlične aranžmaje v vrednosti kar 600 evrov. Svetniška skupina SDS je za balkansko pojedino odštela 3000 evrov, za 770 evrov so kupili ipad, v trgovini pa so nakupovali čokolado, oreščke, kavo, čaj, piškote, suho sadje, 98 steklenic penine, nekaj viskijev.

Desusova svetnika sta kupila ipada z vsemi dodatki, na njihovih računih pa je tudi nekaj alkoholnih pijač. Svetnika NSi sta si poleg podobnih izdelkov privoščila še Nikonov fotoaparat za 1099 evrov. Zeleni Slovenije so bili edini, ki so poleg nakupov prigrizkov in alkohola večjo vsoto denarja porabili za svetovanja.

Druge občine ne zaostajajo - storitve bioenergetikov in 1200 evrov za meso

Nakupi, ki niso v skladu z načelom skrbnosti "dobrega gospodarja" iz pravilnika, so praksa tudi v drugih slovenskih občinah. Poročali smo že o zapravljivosti kranjske občine, v kateri so svetniki med drugim porabili 1200 evrov v mesariji. Alkoholne pijače so na račun davkoplačevalcev kupovali tudi v Mariboru. Na računih pa se občasno znajdejo tudi drugi nenavadni stroški, kot so na primer strotve bioenergetikov.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 08:16 11.julij 2013.

    Časnik Večer ima dosti materiala pred svojim pragom in naj ne daje KRETENOIDNIH naslovov stvarem , ki so normalne in planirane , kar tudi v malem tisku v nadaljevanju tudi sami ugotavljajo. Žalostno je pa dejstvo , da VI Žurnal ...prikaži večl citirate vaške cajtenge , ki pišejo o nečem pred vašim pragom.Na račun reprezentance so v LJUBLJANI počaščeni tudi raznorazni turisti z vseh strani sveta , ki ujamejo Zokija na cesti in se želijo slikati z njim. Zoki skrbi za turistično promocijo LJ tudi na takšen način, poleg vsega dela , ki ga ima, ker ve , da bodo po vrnitvi , vsi navdušeno pisali v svojem okolju o srečanju in pogostitvi z kavico in sokom z njegove strani. Ni šolske ekskurzije , da ni pogoščena z sokom, če Zoki naleti pred Magistratom na njih. Sploh veste kaj pomeni Izraelskim turistom , da nekaj dobijo zastonj. Pa jaz mislim , da za takšne male pozornosti o LJ , vedo že vsi v Izraelu , dobršen del Japoncev in turistov iz EU. Sam Zoki naredi za turistično promocijo SLO in LJ, v

  • Boschtjan Zupanchich 16:48 10.julij 2013.

    Parazitski bedniki !!! Ne pa svetilniki !

  • LJ24 12:24 10.julij 2013.

    Svetnik je nekdo, ki je svet. Ti mandeljci so prej terminatorji.