Slovenija
31 ogledov

Vizjak in Runjak nista kriva

Andrej Vizjak Saša Despot
Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je po proučitvi informacij in okoliščin v zvezi z nakupi delnic Telekoma Slovenije s strani ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka in Mateja Runjaka s finančnega ministrstva ugotovila, da ni šlo za trgovanje na podlagi notranjih informacij.

Časnik Dnevnik je v začetku decembra lani objavil članek, da sta Vizjak in vodja direktorata za javno premoženje in finančni sistem na finančnem ministrstvu Runjak sredi lanskega leta kupila delnice Telekoma Slovenije, njuni nakupi pa naj bi časovno sovpadali s pripravo terena za prodajo državnega deleža v družbi in z začetkom strme rasti cene delnice na Ljubljanski borzi. Pri tem so posumili v trgovanje na podlagi notranjih informacij.

ATVP je na podlagi tega članka uvedla postopek nadzora. Iz agencije so danes sporočili, da so po pridobitvi in preučitvi vseh informacij in okoliščin v zvezi s temi nakupi delnic ugotovili, da v omenjenih primerih ni šlo za trgovanje na podlagi notranjih informacij.

ATVP je v nadzornem postopku ugotovila, da v primeru Mateja Runjaka ni mogoče govoriti o trgovanju na podlagi notranjih informacij, ker so bile informacije, ki naj bi jih uporabil za svojo naložbeno odločitev, kot je nasprotni skupščinski predlog glede višine dividende, objavljene še preden je oddal naročilo za nakup delnic.

Tudi Andrej Vizjak je po navedbah ATVP naročili za nakup delnic Telekoma Slovenije oddal šele po javni objavi te informacije.

Komentarjev 2
  • privat 10:12 20.januar 2013.

    ha ha ...kap a???res mislim da so to že mongoloidne poteze!!

  • Fertel 12:08 08.januar 2013.

    Za kakšne bedake nas imajo...