Slovenija
22 ogledov

Vizjak in Štrukelj iščeta dogovor

andrej vizjak Boštjan Tacol
Vodji pogajalcev vladne in sindikalne strani se tudi danes usklajujeta o morebitnem dogovoru o varčevalnih ukrepih.

Po tem ko je včeraj popoldan kazalo, da so pogajanja med sindikati javnega sektorja in vladno stranjo dokončno propadla, je pozno zvečer prišlo do preobrata.

Vodja vladne pogajalske skupine, sicer minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak je včeraj popoldan namreč dejal, da se nima več smisla pogajati, saj da to sindikati počno s figo v žepu. Zvečer je izjave omilil in za TV Slovenija dejal, da se bo vladna stran pogajanj udeležila, če bo sindikalna stran predložila svoj približevalni predlog.

Po poročanju Radia Slovenija se Vizjak in Branimir Štrukelj,  vodja koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja, danes uskajujeta o morebitnem dogovoru. Danes uradnih pogajanj sicer ne bo, utegnejo pa se nadaljevati v ponedeljek dopoldan.

"Zadnji" predlog sindikati zavrnili

Včerajšnji zadnji predlog vlade je predvideval devetodstotno znižanje plač v javnem sektorju, s 1. junijem znižanje premij dodatnega pokojninskega zavarovanja za 50 odstotkov in izločitev predlogov o standardih in normativih iz zakona o uravnoteženju javnih financ.

Sindikati so ga zavrnili. Vztrajajo pri osemodstotnem znižanju plač, predloge o standardih in normativih pa bi bilo po njihovem mnenju treba izpeljati z aneksi h kolektivnim pogodbam.




Komentarjev 6
  • GERE 15:16 05.maj 2012.

    Splezaj eno vejo niže, da boš imel bolši razgled!

  • Avatar atojeto
    atojeto 14:41 05.maj 2012.

    Sami čistokrvni domoljubi, ki so žrtvujejo za dobrobit Slovenije. Zanima me zakaj nekatere ljudi oblast in politika tako zanimata. Očitno jim drugje ni uspelo in morajo tako reševati svoje frustracije. In seveda denar, ki ne pride samo s plačo, ampak ...prikaži več še kako drugače. No JJ je dobil še mlado ženo, ki se je prodala, zato se jaz ne bi hvalil s tem. Če bi bil sposoben kaj drugega, bi uspel kje drugje in tudi imel mlado, ženo, denar, itd.., vendar ne bi rešil frustracije nepomembnosti.

  • graff 14:28 05.maj 2012.

    Brez sramu in knačka slabe vesti, je beseda ,,Pravični,, zlorabljena do foindamenta, za njo se več kot očitno skriva kapitalsko podzemlje, ki je sesulo Slovenijo, še zelo mlado državico sredi Evrope.Pravični ne slišijo besed kot so kraja, goljufija, utaja ...prikaži več ipd., ne poznajo imen alla Tovšakova, Zidar, Šrot, Bavčar, Lovšin, Pavček, Černigoj?? Ne oni farbajo narod z stereotipi njihovih vzornikov, nič ne de, če so pokradli maldo državo Slovenijo za več desef milijard evrov, uničili ali likvidirali paradne konje slovenskega gospodarstva, ne Pravični, ki se skriva pod delom skorumpirane politike pa farba in farba, samo barva se na zasvinjano podlago ne prime, butelj.