Slovenija
4586 ogledov

Vizjaku šteti dnevi: V obraz sem mu povedal, da na podporo NSi ne more računati

Andrej Vizjak
1/2
Vlada RS
Nova Slovenija ministra Vizjaka ne podpira več, je v oddaji 24 ur Zvečer povedal njen predsednik Matej Tonin.

"Z ministrom Vizjakom smo se temeljito pogovorili, predstavil nam je svoje razloge za ta pogovor in vsebino, sam sem se pa tudi pogovoril s predsednikom vlade. Ministru sem jasno in glasno v obraz povedal, da žal ne more več računati na podporo Nove Slovenije," je v oddaji 24 ur Zvečer povedal predsednik NSi Matej Tonin.

"Minister Vizjak je izkušen politik," je bil v oddaji 24 ur Zvečer odločen in dodal: "Prepričan sem, da se zaveda, da njegova zgodba ovira vlado in da vse skupaj postavlja v neprijetno situacijo. Upam, da bo minister Vizjak sam sprejel odločitev, ki bi vse skupaj razbremenila. Na drugi instanci je predsednik vlade, ki predlaga ministre, tudi on se bo moral o tem izreči, na koncu pa je tu še interpelacija. Ministru sem jasno in glasno povedal v obraz, da na podporo NSi ne more računati."

Matej Tonin | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Vizjak je danes za časnik Delo sicer dejal, da dopušča možnost odstopa. Ta časopis pa danes poroča še, da se del interne javnosti SDS zavzema za njegov odstop, a ne zaradi vsebine pogovorov, temveč zaradi razbremenitve pritiska na stranko pred volitvami.

Komentarjev 7
  • Stane Adamič 09:46 11.november 2021.

    Krščanski demokrati so se vedno prodali komunistom, A se spomnite našega Janeza, mostograditelja???

  • munja 09:38 11.november 2021.

    Vizjak si je sam skopal jamo, ko se je zapletal in zapletal s svojimi pojasnjevanji.

  • sam1 08:36 11.november 2021.

    Ja,Vizjak je Jajotu zadal s to afero,ki je prišla na dan skoraj smrtni udarec,saj je moral za obstoj te kvazi vlade "podariti" Toninu najbolj profitabilno dejavnost v državi-energetiko,drugače bi se vlada sesula kot hiška iz kart.....