Slovenija
40 ogledov

Vlačič: Denar zagotovljen

Avtocestni odsek med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje naj bi po Žurnal24 main
Avtocesta. Manjkajoči krak podravske avtoceste med Draženci in Gruškovjem do leta 2015. Za odkupe zemljišč dobrih 30 milijonov.

Avtocesto želimo predvsem zaradi varnosti, ki je zdaj nimamo. Zdajšnja regionalna cesta je že pobrala prevelik krvni davek, v zadnjih letih smo imeli več kot 30 smrtnih žrtev,” pravi Marko Maučič, župan Občine Podlehnik.

“V skladu z načrti”
Župan je v sredo gostil tudi ministra za promet Patricka Vlačiča, ki je potrdil, da stvari okoli gradnje avtoceste med Draženci in Gruškovjem tečejo v skladu z načrti, kar pomeni, da bo manjkajoči 14-kilometrski odsek zgrajen do leta 2015. “Pripravljeni so tudi odkupi zemljišč, in če pri razlastitvah ne bo večjih težav, obstaja možnost, da bo avtocesta zgrajena še prej,” je optimističen Vlačič. Predstavnikom lokalnih oblasti je potrdil, da so sredstva vsaj za prvo fazo projektiranja in odkup zemljišč zagotovljena. “Za odkupe je potrebnih okoli 30 milijonov, popolnoma brez zapletov pa verjetno ne bo šlo,” ocenjuje župan Maučič.

Motel bodo porušili

Na tem območju pa avtocesta v bistvu povozi državno cesto, zato minister Vlačič obljublja, da bo država peljala oba projekta, tako za državno kot za avtocesto. “Državljanom mora biti omogočeno oboje,” pravi.

Je pa ob obisku klavrno podobo pokazal znan Motel Podlehnik, ki že lep čas sameva. “Zavedamo se, da bo šla trasa avtoceste neposredno čez motel, zato smo bili tudi pri iskanju morebitnih najemnikov neuspešni,” pravi župan. V neogrevanem motelu so namreč zdaj odprte samo sanitarije za stranke bližnje bencinske postaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.