Slovenija
68 ogledov

Vlačič ima kafič

Kjer zdaj takole posedajo kopalci, so bile prejšnja leta prhe. (Foto: Barbara Mi Žurnal24 main
Fiesa. Javna plaža neurejena, brez prh in reševalca. V osrednjem, najdonosnejšem delu, je lokal brata prometnega ministra.

 

Kdo je s kom
Ozadje. Sebastjan Jeretič je bil od leta 2002 dalj časa član uprave Okolja Piran, ki ga sicer že leta vodi Darij Barrile. Ta je zdaj tudi član nadzornega sveta Darsa; od šestih dva člana predlaga prometno ministrstvo, ki ga vodi Patrick Vlačič. Poznajo se 
“Ker se poznava,” je Mevmed Šerifoski odgovoril na naše vprašanje, kako je za lokal na plaži našel ministrovega brata, ki s to dejavnostjo nima izkušenj. Lastnik podjetja Isbe se je ob najemu plaže od podjetja Okolje zavezal, da bo v njeno ureditev investiral blizu 460 tisoč evrov. Zdaj trdi, da je opravil že večino, 70 odstotkov predvidene investicije, in sicer z bančnimi posojili. Plažo je dobil v najem za pet let. Isba je bila po podatkih baze Gvin že lani precej zadolženo podjetje z boniteto C; poslovanje z njo je sprejemljivo tvegano, zato ni jasno, kako bi lahko letos dobila dodatna posojila za predvideno naložbo v Fiesi. Nimm, drugo podjetje Šerifoskega, ima boniteto E in je prav tako zadolženo; poslovanje z njim je zelo tvegano. Brez komentarja 
Poznavalci trdijo, da razen neuglednih zabojnikov, v katere je namestil štiri podjemnike, Šerifoski v Fiesi ni uredil ničesar “Zame je ta zgodba končana, glede plaže ne bom komentiral ničesar,” pa nas je odpravil Mitja Škrobar, nekdanji najemnik v Fiesi, ko smo ga prosili za komentar razmer.

Neugledno. Bralci so nas opozorili na neurejenost plaže, ki jo je javno podjetje Okolje letos oddalo podjetniku Mevmedu Šerifoskemu.

Šli smo pogledat: dva dni zapored smo zaman iskali in povpraševali po reševalcu, za katerega Šerifoski trdi, da ga je najel. Množice kopalcev v morju čofotajo na lastno odgovornost. Za prhe, ki jih na plaži letos ni več, podjetnik pravi, da mu je za njihovo namestitev zmanjkalo časa.

Nova napovedana podoba Fiese je ostala na papirju, ob razpadajočem betonskem delu obale ni zelenice, pač pa steptana zemlja in pesek. Razen neuglednih zabojnikov (v idejni zasnovi so bili predvideni kioski z mediteranskim pridihom), v katerih različno kramo prodajajo Šerifoskovi podjemniki, sredi plaže stoji le še novi lokal mlajšega brata prometnega ministra Igorja Vlačiča, ki je sicer športni trener.

 Kaj pravijo govorice
Tomaž Gantar to neurejenost dopušča, ker naj bi se z lokalno SD dogovoril glede umika njihovega kandidata za župana. Zdravnik Peter Bossman naj bi bil namreč edini, ki bi ga morebiti lahko ogrozil; iz igre naj bi se v kratkem moral umakniti zaradi fotografij, ki obstajajo o njegovih obiskih igralnic, in natolcevanj, da je zadolžen zasvojenec z igrami na srečo.

Župan dogovor s SD zanika, Igor Vlačič in Bossman pa za nas nista bila dosegljiva. Poklical pa nas je piarovec Sebastjan Jeretič: “S Patrickom Vlačičem se z županom Gantarjem redno srečujeva, ker poskušava v Ljubljani pomagati pri projektih, pomembnih za Piran. Slišali smo govorice o Bossmanovih fotografijah, igralnice je začel obiskovati, ker ga je profesionalno začela zanimati zasvojenost z igrami na srečo. Njegovo finančno stanje je stabilno,” trdi. Tudi trgovine z zagotovitvijo plažnega posla ministrovemu bratu naj ne bi bilo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.