Slovenija
47 ogledov

Vlačič in Duhovnikova ovadena zaradi zlorabe položaja?

Patrick Vlačič Gregor Katič
Zoper nekdanjega prometnega ministra Patricka Vlačiča in predsednico uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Matejo Duhovnik naj bi ljubljansko tožilstvo vložilo kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe položaja pri gradnji zadnjega manjkajočega kraka dolenjske avtoceste.

Vlačič je podpisal pogodbo o sofinanciranju gradnje nadvoza, Duhovnikova pa je odobrila izplačilo milijon in pol evrov odškodnine Mirku Kovačiču, lastniku zemljišča pri Trebnjem, ki po mnenju tožilstva do tako visokega zneska ni bil upravičen, poroča Pop TV.

Računsko sodišče je aprila lani v porevizijskem poročilu v zvezi z izplačilom odškodnine in gradnjo nadvoza na avtocestnem odseku Pluska–Ponikve ocenilo, da uprava Darsa pri naročilu novih cenitev zemljišč ni ravnala zadovoljivo. Ocenili so, da je Dars pri naročilu novih cenitev, ki naj bi služile za sklenitev novega sporazuma s Kovačičevo družbo Avtotransport Kovačič, hudo kršil obveznost dobrega poslovanja.

Uprava družbe je v okviru popravljalnih ukrepov naročila nove cenitve, ne da bi Avtotransport Kovačič sploh izrazil zahtevo za izplačilo kakršnekoli škode. Sodišče je tako ravnanje Darsa ocenilo kot negospodarno in predlagalo začetek postopka razrešitve predsednice in članice uprave družbe, pri čemer pa nadzorniki nato razrešitve niso izglasovali.

Komentarjev 1
  • Veteran 21:46 06.april 2012.

    No, pa se je le žačelo in upam, da bodo pšrišle vse lumparije Vlačiča, Dimičeve in vseh tistih, ki so jih nastavli na dam. Malo še vedno dvomim v sodstvo, ki je še vedno pod vplivom tako imenovane "socialne levice" ...prikaži več oz. tajkunske levice. Upam, da se bo naredilo red med tožilci in sodniki. Vsekakor je potrebno trajne mandate ukiniti in uvesti osebno odgovornost v slučaju nekorektnega sojenja. To kar sedaj izvaja sodstvo je daleč od pravnega reda in upam oz. želim si, da se jih prizemlji. Gospodje iz SDS naredite nekaj, če želite še en mandat.