Slovenija
13 ogledov

Vlada bo tožila finsko Patrio

Vlada bo s tožbo zahtevala, da Patria vzame nazaj vseh 28 oklepnikov, ki so že v Žurnal24 main
Sklep. Okrožno sodišče vladi potrdilo, da obstajajo argumenti za izničenje pogodbe o oklepnikih.

Vlada bo jutri sprejela sklep za vložitev tožbe proti Patrii, napoveduje vir iz krogov blizu vlade. Okrožno sodišče v Ljubljani, ki mu je vlada naložila, naj ugotovi, ali obstajajo elementi za uveljavljanje ničnosti pogodbe s Patrio, je zavrnilo izdajo odredbe o začasni zamrznitvi pogodbe, vendar pa je v svojem dopisu navedlo vrsto argumentov, na podlagi katerih vlada lahko Patrio toži in zahteva ničnost pogodbe. "Tožbo bomo še nekoliko izpopolnili in jo na sodišče vložili v naslednjih dneh. Na podlagi močnih argumentov, ki jih je podalo sodišče, so ministri, med njimi tudi minister za pravosodje, prepričani, da tožbe proti Patrii ne moremo izgubiti,” pravi vir.

Vrnitev vseh oklepnikov
Ničnost pogodbe pomeni vrnitev vseh oklepnikov – Slovenija jih je doslej prevzela 28, štiri slovenski vojaki uporabljajo na operaciji v Afganistanu. Od 70 milijonov evrov, ki bi jih Patria morala vrniti, se bodo odšteli uporabnina in stroški 
usposabljanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.