Slovenija
61 ogledov

"Vlada Bratuškove opravilno nesposobna"

Franc Bogovič Saša Despot
V SLS prepričani, da je vlada Alenke Bratušek opravilno nesposobna in da je edina rešitev čimprejšnje oblikovanje tehnične vlade.

V stranki SLS ocenjujejo, da je nesprejemljivo, da je vlada po vrnitvi s počitnic po 11 urah razprave ugotovila, da potrebuje še en mesec za pripravo ukrepov, s katerimi bo država izšla iz krize.

"Še enkrat več se potrjuje, da je vlada začela svoje delo praktično brez koncepta, da je zelo heterogena, namesto, da bi se usedli za mizo in spregovorili o tem, kaj bodo naredili, vsak posebej pove, kaj se ne sme zgoditi," je bil oster predsednik stranke Franc Bogovič. "O tem, da bi prepotrebne ukrepe, zapisane v programu stabilnosti, začeli izvajati in urejati slovenske javne finance, pa nič."

Dva predloga

V stranki so pripravili dva predloga, ki ju bodo prihodnji teden predlagali vsem parlamentarnim strankam. Prvi predlog je, da se bodo politične stranke zavezale, da se bodo do konca mandata izogibale vsem ideološkim temam. Po Bogovičevih besedah je potrebno ta žalostni del slovenske zgodovine prepustiti zgodovinarjem.

Drugi predlog je čimprejšnje oblikovanje tehnične vlade. "Po našem prepričanju nas lahko reši le to, da se vse stranke usedejo za mizo in naredijo jasne program, kaj je potrebno narediti v letu ali dveh, da se jasno dogovorijo o ukrepih, ki jih je potrebno takoj izvajati."

Groteskne razsežnosti imenovanja

Bogovič je bil kritičen tudi do imenovanja Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper, ki ga je označil kot politično burlesko. "Primer je razgalil, kaj smo - namreč ni potrebe, da se katera od političnih strank distancira - v Sloveniji počeli zadnjih 20 let in se je iz leta v leta samo stopnjevalo ter doseglo groteskne razsežnosti v primeru Luke Koper." Po Bogovičevem mnenju je imenovanje Gašparja Mišiča pokazalo, da v Sloveniji ne vlada vlada Republike Slovenije, temveč različna interesna združenja.

Podpredsednik stranke Janez Tomšič je primer imenovanja Mišiča označil kot klasičen primer, kako se ne sme kadrovati: "Ves problem slovenskega korporativnega upravljanja ni v političnem kadrovanju, namreč politično kadrovanje v pravem pomenu besede - ko gre za imenovanje kompetentnih ljudi, tudi če izhajajo iz politike - ni problematično, če gre za ljudi, ki obvladajo svoj posel."

Komentarjev 9
  • Mrcina 11:21 30.avgust 2013.

    Hahhaaa....res je.... Se strinjam z Janezonom ! Vsi to vemo....odkar je odprla usteca.....

  • graff 09:08 30.avgust 2013.

    Ja, ja SLS, sedaj ko niste pri koritu jamrate. Nismo pozabili na vaše bistroumje in vladanje v prometnem ministrstvu 20 let, nastavljanje vaših kadrov od prometnega ministrstva in drugje, do DDCRS . Dve tretjini denarja za ceste ste odpeljali severno ...prikaži več od Trojan, vse do Prekmurja, kjer ste kot v Prlekiji asfaltirali vse vinske in poljske stezice, da kalvarije gozdov in lesne industrije katere izključni botri ste sploh ne omenjam.Celo v komisijo za gozdove ste stlačili dva največja slovenska lubadarja-tajkuna- Vaša zapuščina je bogata, škoda pa brezmejna.

  • ennanova 08:58 30.avgust 2013.

    Financializacija ali kako Wall Street ubija Main Street 2. delbančni prevzemi in združevanja kljub določenim pozitivnim posledicam vodijo v večja sistemska tveganja, bančni šoki pa močno vplivajo na samo posojilno …http://za-misli.si/kolumne/ales-praprotnik/1138-financializacija-ali-kako-wall-street-ubija-main-street-2-del