Slovenija
14493 ogledov

Vlada ga je imenovala v četrtek, na prvi delovni dan se je že lotil Nike Kovač

Novice: Golob Nike Kovač ni povabil. "Prizadelo me je." - Nika Kovač osebni arhiv
Če ne bodo pisno odgovorili, bodo na inšpektoratu uvedli hitri prekrškovni postopek po uradni dolžnosti.

Vlada je na četrtkovi seji imenovala Marka Kandolfa na mesto glavnega inšpektorja v inšpektoratu za notranje zadeve. Kandolf bo mandat nastopil v petek, 1. aprila, imenovan pa je bil za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Kandolf trenutno opravlja funkcijo vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja v inšpektoratu za notranje zadeve, v petek pa mu je vlada podelila polni mandat. Po mnenju posebne natečajne komisije, ki je ugotavljala strokovno usposobljenost in primernosti kandidata, je Kandolf primeren kandidat za ta položaj, so še sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

In kot kaže, se je Kandolf hitro lotil dela. V Inštitutu 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač, so namreč pravkar dobili poziv za pojasnila glede kampanje, ki ga je podpisal prav glavni inšpektor. 

Prejeli naj bi namreč več anonimnih prijav v zvezi z domnevnimi kršitvami volilne zakonodaje ter novinarska vprašanja v zvezi z aktivnostmi, ki jih izvajajo v času volilne kampanje. 

Zato so začeli zbirati dodatna obvestila in dokaze o domnevnih prekrških. 

"ZVRK določa, da so volilna kampanja vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev pri glasovanju na volitvah. V okviru vaše kampanje izvajate dejavnosti tako na shodih po slovenskih krajih kot tudi na spletnih straneh ter na družbenih omrežjih," so jim očitali.

Tako morajo v Inštitutu 8. marec v roku petih dni predložiti dokazila o vsebini in programu svoje kampanje, pojasniti, kdo je odgovoren za izvedbo kampanje, ter se opredeliti do navedb, da izvajajo volilno kampanjo.

Če ne bodo pisno odgovorili, bodo na inšpektoratu uvedli hitri prekrškovni postopek po uradni dolžnosti.

"Vse smo napovedali in pričakovali. Groza nas je v kakšni državi živimo. Mirni smo, ker vemo, da smo skupnost. Fajtamo dalje," so se odzvali v Inštitutu 8. marec. Spodaj objavljamo njihov jutranji zapis, kjer so med "ukrepi" vlade res našteli tudi inšpekcijske preiskave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 54
  • sokol7 19:33 02.april 2022.

    Civilna družba, ki se financira s javnim denarjem, da torej za denar vseh davkoplačevalcev izvaja levo politično propagando. Kako bi vi levičarji kričali, če bi morda zagovarjala vlado . Glede na vašo nestrpnost, revanšizem do vseh drugače mislečih in vsakodnevni ...prikaži več bes si predstavljam čistko a la Putin.

  • jan631 18:05 02.april 2022.

    Kaj bluzite, človek samo opravlja svoje delo.Mi smo naredilo prijavo na inšpektorat zaradi neprijavljene volilne kampanije, in človek je šel v akcijo po uradni dolžnosti.Kaj vam levuharji spet ni jasno?

  • Tammy_Khang 11:23 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎