Slovenija
63 ogledov

Vlada hiti z imenovanji

dolenjska 09.09.11. Borut Roncevic, foto: jerca bozic kranjec Jerca Božič Kranjec
Ministrstvo za izobraževanje. Zaposlili devet direktorjev. Rončević končno ni več lastnik zasebne fakultete.

Vlada je za pet let imenovala devet direktorjev direktoratov na ministrstvu za izobraževanje. Med njimi direktorja direktorata za visoko šolstvo Boruta Rončevića, katerega imenovanje naj bi viselo v zraku, ker ni predložil potrdila, da se je umaknil iz četrtinskega lastništva Inštituta za interdisciplinarna in aplikativna raziskovanja, ki ima v lasti zasebno Fakulteto za uporabne družbene študije (FUDŠ). Zaradi tega so mu pogosto očitali navzkrižje interesov.

6. junija lani nam je zagotovil, da se bo iz lastništva umaknil do sredine junija. Nova lastnica deleža Tamara Besednjak Valič, sicer asistentka na FUDŠ, naj bi to postala 27. junija, a je bila v javno dostopne podatke vpisana šele na dan Rončevićevega imenovanja. Ker se datumi prenosa lastništva ne ujemajo, smo od njega želeli pojasnila, a jih do konca redakcije nismo dobili.

Komentarjev 10
  • Senior 17:46 25.januar 2013.

    Sedanja vlada dela škodo Sloveniji tako, kot jo je delal okupator, ko je zapuščal državo; vse ruši za seboj!

  • tralala 14:49 25.januar 2013.

    Majda, jaz sem ti pravkar stisnil en PLUS. Zakaj? Ker si popolnoma korektno ugotovila, da z žaljenjem vsepovprek ne bomo prišli daleč. Zakaj se žalimo? Ker smo močno razdeljeni. Zakaj smo razdeljeni? Ker nekomu to paše - da lažje vlada. ...prikaži več Kdo vlada? Kriminalec, ki mu zedinjenje SLO naroda ne diši. A, glej ga, zlomka - kriminalec ima fanatične podpornike. To so ljudje, ki podpirajo laž, krajo, demagogijo, obkladanje z zgoraj omenjenimi bajeslovnimi bitji. Ljudi, ki me s takimi zadevami obmetavajo, od mene ne bodo imeli NITI minimalnega spoštovanja. Preden se me ožigosa za kakšnega levak/komu/rdeč/udba, naj povem, da ravno toliko preziram drugega so-obtoženega skorumpiranca, jih ne ločim po barvi, a on ne vlada in upam, da ne bo. Nama je očitno obema jasno, da tako ne moremo iti naprej.

  • majdas 13:14 25.januar 2013.

    "tralala", jaz si samo želim enega minimalnega medsebojnega spoštovanja. Ne glede na prepričanje, barvo in kaj jaz vem kaj še.In ne mi govorit, kaj jaz podpiram, ker ne veš. In ja, sem PROTI vsem žalitvam !Kaj se bo ...prikaži več iz te zmešnjave izcimilo, ne vem - vsekakor bomo tudi potem morali živeti skupaj VSI, vseh prepričanj, vseh barv ... Ali naj mogoče Slovenijo razdelimo na pol ... in na pol... in na pol...