Slovenija
22 ogledov

"Vlada ima v rokah vse inštrumente za spopad s krizo"

Janez Janša Twitter/SDS
"Edino, kar želimo povedati v zvezi s sedanjim stanjem, je, da imamo od maja lani prvič v zgodovini samostojnosti Slovenije vlado, ki ima v rokah vse inštrumente za spopad s krizo," pravi Janez Janša.

Prvak SDS Janez Janša meni, da je trajna blaginja lahko utemeljena le na novih delovnih mestih. Dejal je, da današnja predstavitev alternativnega vladnega programa njegove stranke ni namenjena kritiki vlade in izpostavil, da ima vlada z lani sprejetimi ustavnimi spremembami prvič v zgodovini samostojnosti v rokah vse inštrumente za spopad s krizo.

Kot je poudaril Janša, današnja predstavitev tudi ni namenjena predstavitvi ocene stanja, ki so jo sprejeli, temveč predstavitvi programa z naslovom Za gospodarsko rast, pravičnost in nova delovna mesta.

Ustavne spremembe 

Tudi s podporo vseh poslancev SDS je DZ namreč lani v ustavo vnesel fiskalno pravilo. Ustavni zakon ima po njegovih besedah tudi drugi razdelek, ki nalaga vladi odgovornost za takojšen pričetek uravnoteženja vseh proračunov oz. javnih blagajn.

Po drugi strani pa je isti mesec DZ sprejel tudi spremembo ustave, ki preprečuje referendumsko blokado ukrepov fiskalne narave, ki so nujno potrebni za spopad s krizo. Tega inštrumenta nobena vlada ni imela, je dodal. "Spomnite se samo blokad, ki smo jih bili deležni leta 2012," je poudaril Janša.

Alternativni vladni program SDS po njegovih besedah temelji na gospodarski rasti, pravičnosti in novih delovnih mestih v gospodarstvu. Izhaja iz dejstva, da je lahko trajna blaginja utemeljena le na gospodarski rasti. Najboljša socialna politika pa je, kot je dejal, politika ustvarjanja novih delovnih mest v gospodarstvu.

Komentarjev 22
  • dragec 08:31 16.marec 2014.

    za janšo in ssdss

  • ac-dc 08:00 16.marec 2014.

    Tam na zaprtem oddelku bi vam morali zablokirati internet.

  • Scott 01:31 16.marec 2014.

    Tudi g.Kramberger, g.Slivnik in še mnogo drugih, manj medijsko izpostavljenih so bili problemi; za koga že?