Slovenija
19 ogledov

Vlada in Pahor na dnu

Borut Pahor je bil pred časom navajen mest na nasprotnem delu lestvice. (Foto: S Žurnal24 main
Vox populi. Najboljši slovenski premier doslej je bil Janez Drnovšek. Karl Erjavec diha za vrat Danilu Türku pri priljubljenosti.

Zadnja letošnja meritev javnega mnenja Vox populi po pisanju spletnega portala Dnevnik.si kaže, da ima vlada vsaj en razlog za veselje - njena priljubljenost ne pada več, čeprav še vedno kar 77,8 odstotka vprašanih meni, da je v zadnjem mesecu delovala neuspešno, zgolj 19 odstotkov pa je prepričanih, da je bila vlada uspešna.

Uvrstitev strank (v odstotkih)

SDS 22
SD 12,4
DeSUS 9,3
SLS 5,3
SNS 4,2
LDS 4,2
Zares 2,2
Druge 2,9

Malenkost si je oceno popravil tudi premier Borut Pahor, a je na lestvici priljubljenosti osvojil le 20. mesto, prehitel pa zgolj Gregorja Golobiča in Branka Grimsa, ki sta izpadla z lestvice. Na drugi strani politične lestvice pa je Karl Erjavec prehitel Janeza Potočnika in je sedaj na drugem mestu po priljubljenosti, za predsednikom države Danilom Türkom. Največji skok je uspel četrtouvrščenemu Gregorju Virantu, ki se je povzpel za šest mest.

Decembrski Vox populi še razkriva, da je bil Janez Drnovšek po mnenju 51,3 odstotka ljudi najboljši premier doslej. 26,1 odstotka to meni za Janeza Janšo, Sledijo Lojze Peterele, Borut Pahor (2,8), Anton Rop (2,3) in Andrej Bajuk (1,1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.