Slovenija
6589 ogledov

Vlada išče 350 ljudi. Poziv sledi jutri.

računalnik slušalke Shutterstock
Jutri sledi kadrovski poziv za sodelovanje v projektu predsedovanja.

Za izvedbo predsedovanja Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021 bo skrbelo približno 1400 ljudi, vlada je v kadrovskem načrtu predvidela približno 350 novih zaposlitev za določen čas. Jutri bo objavljen kadrovski poziv za sodelovanje v projektu predsedovanja, so potrdili v uradu vlade za komuniciranje.

Vlada bo skušala s pozivom za projekt drugega polletnega predsedovanja Slovenije Svetu EU pritegniti kadre na področjih evropskih vsebin, odnosov z javnostjo, organizacije dogodkov in promocije države ter prevajanja in tolmačenja. Poziv bo odprt do 20. decembra. Kandidati bodo zaposleni za določen čas.

Poziv bo vlada objavila na svoji spletni strani gov.si ter v treh osrednjih časnikih, Delo, Dnevnik in Večer.

V Bruselj pretežno že zaposleni v državni upravi

Za predsedovanje bo predvsem treba okrepiti stalno predstavništvo Slovenije v Bruslju, kjer naj bi potrebovali okoli 200 do 220 diplomatov in drugih kadrov. Trenutno je na stalnem predstavništvu okoli 70 zaposlenih.

Kot je pojasnila vodja projektne skupine za koordinacijo priprav in izvedbe predsedovanja Goranka Krošelj, bodo v Bruselj napotili pretežno že zaposlene v državni upravi, ki imajo večletne delovne izkušnje. Je pa res, da za nekatera delovna mesta ekspertov v državni upravi ni, zato si bo vlada za ta področja prizadevala pridobiti maksimalno kvalificiran kader, je dodala.

Ljudje na ulici Slovenija Vse več potreb po visoko izobraženih in za nedoločen čas

V Bruselj leto pred predsedovanjem

Prva manjša skupina za predsedovanje je bila v Bruselj že napotena, v začetku prihodnjega leta naj bi se jim pridružila večja okrepitev, vsi strokovni kadri pa naj bi bili v Bruslju do začetka julija 2020, torej dobro leto pred predsedovanjem. V letu 2021 naj bi se jim pridružilo še administrativno osebje.

Ministrstva naj bi sicer sprva, kot navajajo neuradni viri v Bruslju, večinoma iskala kadre znotraj resorjev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara1 11:55 06.december 2019.

    Jih že imajo. To so tisti iz nastanitvenega centa na Viču, katere so skrili med obiskom Šarca..