Slovenija
19 ogledov

Vlada išče stanovalce

NPU. Najemna predpogodba za prostore na Litostrojski, kjer bi moral biti naš FBI, še ni prekinjena.

Sporazumno. Ministrstvo za notranje zadeve želi prekiniti najemno predpogodbo z državno D.S.U., družbo za svetovanje in upravljanje, od katere je po končani gradnji nameravalo dokončno najeti objekt na ljubljanski Litostrojski cesti, kjer bi deloval Nacionalni preiskovalni urad (NPU).

Občinstvo se zaveda, da je to neodvisen medij, ki nima zadaj svojih političnih ali drugih ciljev.
Marko Milosavljevič, fakulteta za družbene vede

Namesto policije drugi
Trenutno potekajo pogovori o možnem dokončanju objekta za druge uporabnike. Obstaja možnost, da se v objekt preselijo drugi državni organi,” v družbi D.S.U. odgovarjajo, kako nameravajo zapolniti prostore, v katerih je nekdanji notranji minister Dragutin Mate hotel zaposliti policiste.

Ministrski zbor Boruta Pahorja je v začetku februarja soglašal, da se najemna predpogodba, sklenjena med ministrom Matejem in družbo DSU Nepremičnine, sporazumno razveže po pripojitvi drugopodpisnice najema h krovni državni D.S.U.

Gradnja je ustavljena
Nedokončano. Imos-lit je z D.S.U. sklenil prodajno pogodbo za nakup dokončanega objekta. “Stavba je zgrajena do tretje podaljšane gradbene faze, torej kot objekt s fasado. Trenutno je nadaljnja gradnja na željo našega kupca za določen čas ustavljena,” pravijo v podjetju Imos-lit.

 

Imos-lit ne bo tožil
Stavbo je za D.S.U. gradil Imos-lit, kjer pravijo, da “trenutna ustavitev gradbenih del vpliva na poslovanje družbe. S kupcem smo v stiku, kar pomeni, da si v tem trenutku obojestransko prizadevamo, da bi položaj razrešili sporazumno in brez sodnih postopkov.

Rešitve za nastali položaj morata v najkrajšem možnem času najti ministrstvi za finance in javno upravo. “Vlada zahteva predlog umestitve državnih organov v nezasedene objekte ali objekte v gradnji,” sklenejo v družbi D.S.U.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.