Slovenija
24410 ogledov

Večerna seja vlade: Ministri dodatnemu podaljšanju turističnih bonov rekli ne!

krvavec
1/3
Žurnal24 main
Skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Janjo Sluga je državnemu zboru predlagala spremembo zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu, in sicer tako, da bi se veljavnost turističnih bonov podaljšala do vključno 31. julija 2022.

Vlada tega predloga ne podpira. Ministri poudarjajo, da so prejšnji teden že podaljšali veljavnost bonov do 30. junija 2022. Sprememba datuma podaljšanja na 31. julij 2022 ne pomeni bistvene spremembe. Uporaba bona je možna na veliko različnih področjih, zato je datum podaljšanja do 30. junija 2022 primerno dolg.

Z julijem se namreč začne glavna turistična sezona, ko se interes za dopustovanja poveča zaradi poletnih dopustov.

"Ker namen sprejetja turističnih bonov ni bil povečanje interesa za dopustovanje v poletnih mesecih, temveč pomoč turistični in gostinski industriji po dolgotrajnem zaprtju dejavnosti, po prvem in drugem valu epidemije, so meseci podaljšanja do poletne sezone pomembnejši, kot pa v času dopustov, ko je interes po dopustovanju sam po sebi večji, kot izhaja tudi iz statističnih podatkov, ki izkazujejo, da je glavna sezona v času od 1. julija do 31. avgusta," pravijo na vladi.

Komentarjev 4
  • Avatar jate
    jate 06:05 09.december 2021.

    PRAVILNO!!! Končno prvič ,da se strinjam z odločitvijo,kajti tisti ki do zdaj niso mogli oziroma niso hoteli izkoristit bone jih ne bodo nikoli in veste zakaj,ker vsi stojijo v čakalni vrsti in hočejo rinit na kurčevo morje....boni so vse stranski,torej ...prikaži večj pojdite na smučanje ,v restavracije ,kino,gledališče in še marsikaj.

  • Avatar Lillianna27
    Lillianna27 23:04 08.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • pbr1 22:58 08.december 2021.

    Spet je avtor neki kretenski fajonist "D.J.". Tokrat pa niste pripisali STA? D.J., dej se podpiši s polnim imenom.