Slovenija
4 ogledov

''Vlada je kapitulirala''

Semolič je vlado pozval k dialogu in iskanju sprejemljivih rešitev. (Foto: Dejan Žurnal24 main
Sindikati. Če ne bo šlo drugače, tudi na referendume.

Izhodna strategija. "Pod prijaznimi besedami socialna čepica s cofkom se skriva kapitulacija vlade pred najbogatejšim slojem v Sloveniji, kajti ta bogati sloj je že varno skrit pod kučmo, ki jih varuje pred mrazom gospodarske krize." Tako je do postavitve zgornje meje plačevanja socialnih prispevkov, ki jo napoveduje vlada kot del izhodne strategije, kritičen prvi sindikalist Dušan Semolič. "Tudi sindikati imamo močno orožje v rokah, kajti če bi šli politiki predaleč, jih bomo ustavljali na različne načine. Tudi z referendumi," napoveduje Semolič.

Lučka Böhm je prepričana, da "leva vlada pripravlja ostrejše rešitve od nekdanje desne vlade". Po njenem je nedopustno, da znižuje raven socialnih pravic, ko denimo predlaga prenos nekaterih stroškov na zavarovance. "Delavci, ki imajo nizke prejemke, si ne bodo mogli privoščiti, da bi šli v bolnišnico, če bodo morali sami plačati bivanje in prehrano," pravi Böhmova.

Marjan Urbanč je prepričan, da je na izobraževanju delavcev premalo poudarka, saj so vsi ukrepi namenjeni delodajalcem, ne pa posameznim delavcem. Ladislav Rožič pa predlaga nove računovodske standarde, ker je “v bilancah podjetij možno čaranje". Ko se pogajamo z delodajalci in jim predložimo podatke Sursa, Ajpesa ali Dursa, pravijo, da se o teh podatkih ne bodo pogajali, ker so jih "sfrizirali”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.