Slovenija
35 ogledov

Vlada najnižje doslej

Pahor je z 12. padel na 18. mesto. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Rekordni padci Pahorjeve vlade in Socialnih demokratov.

Novembrska anketa Vox populi, ki jo za POP TV in Dnevnik opravlja agencija Ninamedia, kaže na rekordne padce vlade in Socialnih demokratov. SD je prehitela tudi DeSUS, ki bi jo volilo 15,5 odstotkov anketiranih.

77,1 odstotka vprašanih delo vlade ocenjuje kot neuspešno. Pri prejšnji anketi je bilo takšnega mnenja 67 odstotkov vprašanih. Tako nizko ni bila še nobena vlada.

Če bi bile volitve ta konec tedna, bi 19,3 odstotka vprašanih volilo SDS, 15,5 odstotka DeSUS, največjo vladno stranko SD pa 13,9 odstotka vprašanih. Za njimi bi se uvrstile SNS s 3,7 odstotka, SLS s 3,4 odstotka, LDS s 3,2 odstotka in Zares z 2,9 odstotka.

Zanimanje za prestop v DeSUS
V TV klubu na POP TV je Karl Erjavec anketo komentiral z besedami, da je to odziv na dobro delo njihove stranke. Poudaril je, da je DeSUS državnotvorna stranka, ki ne bo povzročila politične krize. Je pa potrdil, da se v teh dneh trije, štirje poslanci ene izmed koalicijskih strank zanimajo za prestop v DeSUS. Kateri trije so in ali so iz vrst SD, Erjavec ni želel odgovarjati.

Tudi Pahor najnižje doslej
Na lestvici priljubljenosti politikov je najbolj opazna nizka uvrstitev premierja Boruta Pahorja, ki je z 12. padel na 18. mesto, kar je njegova najslabša uvrstitev doslej. Prehitel ga je tudi prvak opozicijske SDS Janez Janša, ki je pridobil 3 mesta in se povzpel na 15. mesto.

Trojici na čelu lestvice priljubljenosti politikov je podpora porasla – prvi ostaja predsednik republike Danilo Türk, na drugem mestu je še naprej evropski komisar Janez Potočnik, tretjeuvrščeni je predsednik Desusa Karl Erjavec. Četrti je ljubljanski župan Zoran Janković, ki je pri povprečni oceni največ pridobil v primerjavi s prejšnjim mesecem, peti je predsednik SLS Radovan Žerjav.

Z lestvice sta izpadla poslanec SDS Zvonko Černač in minister za finance Franc Križanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.