Slovenija
24 ogledov

Vlada našla denar za vohune

sova Žurnal24 main
Rebalans proračuna. Vlada je našla dodaten denar za Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo.

Finance. Vlada je z rebalansom proračuna Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) odobrila dodatnih 1,24 milijona evrov, smo izvedeli neuradno. Po spremenjenem proračunu za letos je Sovi pripadlo 14,39 evra, po rebalansu proračuna pa 15,63.

Neuradno: več zaposlenih

Za kaj bo Sova dobila več denarja? Uradnega odgovora včeraj nismo dobili. Po nekaterih neuradnih informacijah potrebujejo denar za dodatno zaposlovanje in povišanje mase plač.

Od dodatnega 1,24 milijona je sodeč po predlogu rebalansa proračuna 83 tisoč evrov namenjenih tehnični opremi, 1,15 milijona evrov pa za stroške dela in mednarodno sodelovanje.

"Ukvarjajo se s politiki"

"Zelo me je začudilo, ko so me na to opozorili," je dodatni denar za Sovo včeraj komentiral predsednik SDS Janez Ianša in dodal: "Vprašal sem tudi kolega Zvoneta Černača, ki mi je povedal, da niso imeli nobenih dodatnih resnih opozoril, zakaj je tako. Bojim se, da se Sova zlorablja. Ne predstavljam si, čemu bi Sova potrebovala milijon evrov dodatnih sredstev, glede na to, da nam ne preti nobena pretirana zunanja nevarnost. Polno pa je indicev, da se ta služba ukvarja z nami, s politično konkurenco."

Sova o Jankoviću

In kateri so ti indici? "Ravno sem govoril z nekom iz mariborske mestne uprave, ki je rekel, da je uslužbenec Sove prišel k direktorici mariborskega javnega podjetja in jo najprej vprašal, ali ima kakšne stike z ambasadorji, potem pa, kako bi odgovorila na vprašanje, če bi jo kakšen ambasador vprašal, kaj misli o Zoranu Jankoviću. To ni naloga Sove," je povedal Janša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.