Slovenija
54 ogledov

Vlada našla milijon evrov za Polzelo

sslovenija 19.03.14. Polzela, tgovina nogavic,foto: gregor katic Gregor Katič
Po včerajšnjem sklepu celjskega okrožnega sodišča o uvedbi prisilne uprave za Tovarno nogavic Polzela je danes Vlada RS odgovorila s ponujeno pomočjo.

Pol milijona bo država dodelila v obliki kratkoročnega kredita, drugo polovico pa v obliki poroštva. "Polzela bo prejela kratkoročen kredit za namen priprave programa prestrukturiranja za obdobje 6 mesecev od datuma nakazila," so zapisali v sporočilu za javnost. Državna pomoč bo dodeljena po soglasju Evropske komisije, ki lahko po potrebi veljavnost poroštva in trajanje kratkoročnega kredita tudi podaljša, in sicer v skladu s pravili skupnega trga Evropske unije.

Kot navajajo na vladi, je družba Polzela za zavarovanje dodeljenega poroštva države in kratkoročnega posojila v korist ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo zastavila nepremično premoženje družbe.

Današnji razplet se je odvil po pričakovanjih Polzele, ki se je do vratu znašla v dolgovih. Po četrtkovem imenovanju prisilnega upravitelja Kristijana Antona Kontarščaka je današnji odgovor vlade v delovanje družbe vlil nekaj upanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.