Slovenija
19 ogledov

Vlada o rebalansu proračuna

Denarnica, denar, kovanci, evro Žurnal24 main
Vlada je na seji začela obravnavo predloga rebalansa proračuna za leto 2011. Z rebalansom se bodo zmanjšali predvsem izdatki za blago in storitve ter za investicije, a bodo slednje še vedno nekaj višje kot lani.
Z rebalansom se bodo zmanjšali predvsem izdatki za blago in storitve ter za investicije. "Gre za precejšnje zmanjšanje, saj bila je predvidena precej višja gospodarska rast," je povedal finančni minister France Križanič.

V dodatno varčevanje gredo po njegovih besedah tudi zaradi padca pokojninske reforme, "s tem pošiljamo signal investitorjem in trgom, da imamo izdatke pod nadzorom," pravi.

"Najbolj drastični ukrepi se nanašajo na stroške za blago in storitve," pravi Križanič, ki je še povedal, da transferjev niso spreminjali.

Premier Bortu Pahor je ob tem povedal, da je dodatno okrepil ekipo finančnega ministra Križaniča. Okrepitev se bo specializirala na "rezanje stroškov, ki niso bistveni za delovanje ministerstev."

Tudi o Grčiji

Vlada je obravnavala tudi zakon o spremembah zakona o posojilu Grčiji, in uzakonila dogovor voditeljev držav v območju evra.

O dodatni pomoči Grčiji bo odločal še parlament. Pahor je ob tem opozoril, da si Slovenija ne more privoščiti razpada območja evra, zato jo dolžniške krize držav EU zelo zadevajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.