Slovenija
25 ogledov

Vlada občinam še ne bo zarezala v pogačo

denar Profimedias
Vlada ne bo znižala povprečnine občinam. Še naprej pogajanja o interventnih ukrepih za zniževanje stroškov občinam.

Danes je v prostorih Ministrstva za finance potekalo nadaljevanje pogajanj med predstavniki skupnosti občin in ministrstvom za finance na temo višine povprečnine, oz. sprememb v sklopu predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov za leti 2014 in 2015.

Na sestanku je bilo po prvotnih napovedih o nižanju povprečnine in drugih varčevalnih ukrepih s strani ministrstva poudarjeno, da si država ne želi enostranskih ukrepov, temveč dogovor z lokalnimi skupnostmi, piše na spletni strani Skupnosti občin Slovenije.

Prav zato so na današnjem sestanku ministrstvo za finance in predstavniki skupnosti občin sklenili, da višina povprečnine za zdaj ostane v višini 525evrov na prebivalca, o njej pa se bodo ponovno pogajali ob sprejemanju rebalansa proračuna. Tudi sofinanciranje investicij za investicijske projekte se ohrani na sedaj veljavni višini dveh odstotkov, do 15. januarja 2015 pa bodo potekala še naprej intenzivna pogajanja in pogovori o interventnih ukrepih za zniževanje stroškov občinam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.