Slovenija
34565 ogledov

Vlada obljubljala, da staršem ne bo treba plačati, sledil je hladen tuš

Vrtec Epa
Ministrstvo za šolstvo si je v nekaj dneh premislilo: Starši morajo plačati.

Prejšnji teden je ministrstvo za šolstvo vrtce obvestilo o posebnem pravilu za starše otrok iz rdečih regij. V paketu ukrepov PKP8 je bila predvidena oprostitev plačila za tiste starše, ki otrok ne pripeljejo v varstvo. Ta ukrep naj bi veljal do konca epidemije.

A starši se lahko za pomoč države obrišejo pod nosom. Vlada se je namreč premislila, ministrstvo pa je vrtcem poslalo okrožnico, ki predvideva oprostitev plačila le za starše otrok v črnih regijah.

Marsikateri starš tudi zaradi obljub o oprostitvi plačila otroka ni poslal v vrtec, zdaj bo kljub temu dobil položnico.

Na seznamu regij, ki so obarvane v črno, so Obalno-Kraška, Zasavska, Posavska, Goriška in Jugovzhodna Slovenija.

Rdeče so ostale obarvane Osrednjeslovenska, Pomurska, Savinjska, Podravska, Gorenjska, Zasavska in Primorsko-notranjska.

Vrtci v rdečih regijah morajo v ponedeljek testiranje zaposlenih organizirati prek celega dne, da bo lahko potekalo varstvo vseh otrok, so na ministrstvu še zapisali v okrožnico, ki so jo danes prejeli vrtci in šole.

Komentarjev 7
  • Luksi 08:38 29.januar 2021.

    Tako se spodbuja, da bo čim več otrok v vrtcih širilo okužbe in bomo še dolgo v epidemiji, vlada pa bo lahko po mili volji tolkla po nas.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:19 28.januar 2021.

    Pa ne no, pa ne naša vlada. Oni pa vedno stojijo za svojimi besedami. Butalci se lahko h nam hodijo učit!

  • sam1 20:25 28.januar 2021.

    Ja,saj bodo rekli kot za vinjete-vsi ste jih imeli priložnost koristiti.......samo za desnjake bo spet kriv Kučan pa levaki.....