Slovenija
41 ogledov

Vlada odstavila šefa OVS-a

seja vlade Saša Despot
Vlada je z mesta direktorja obveščevalno-vanostne službe odstavila Boštjana Pernata, ki je bil na to mesto imenovan v času vlade janeza Janše. Dolžnosti bo prevzel Gorazd Rednak, ki je že bil vršilec dolžnosti generalnega direktorja.

Vlada je na današnji seji razrešila generalnega direktorja obveščevalno-varnostne službe (OVS) ministrstva za obrambo Boštjana Perneta in na to mesto imenovala Gorazda Rednaka, je po seji pojasnil minister za obrambo Janko Veber. Pernet bo bo delo nadaljeval v vodstvu uprave za zaščito in reševanje.

 

Kot je pojasnil Veber, Rednak dobro pozna delo obveščevalno-varnostne službe ministrstva in bo tako lahko nemoteno prevzel delo. Funkcijo bo nastopil v petek. Kot so pojasnili na ministrstvu za obrambo, izpolnjuje vse formalne pogoje in ima dolgoletne izkušnje na vseh vodilnih mestih v službi, v kateri deluje že več kot dvajset let. Dvakrat je obveščevalno-varnostno službo vodil tudi kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja.

Minister si z direktorjem želi pristen kontakt

Na vprašanje, zakaj se je odločil za razrešitev direktorja obveščevalno-varnostne službe, je minister Veber zatrdil, da je Perne tudi sam izrazil interes, da se s te funkcije umakne in nadaljuje poklicno pot v upravi za zaščito in reševanje. Poleg tega si Veber z direktorjem obveščevalno-varnostne službe želi "pristen kontakt" in ocenjuje, da bo to lažje z novim direktorjem kot z dosedanjim.

 

Perneta je na položaj generalnega direktorja službe imenovala vlada Janeza Janše leta 2012 na predlog takratnega ministra za obrambo Aleša Hojsa. Glede na to, da ga je imenovala za dobo petih let, bi se mu mandat iztekel leta 2017

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.