Slovenija
24740 ogledov

Vlada podprla uvedbo novega praznika

Slovenska zastava Anže Petkovšek
Praznovali bi 12. maja, ne bi bil pa dela prost dan, so sporočili po seji vlade.

Vlada ne nasprotuje predlogu dopolnitve zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji, s katerim bi kot nov državni praznik določili dan slovenske demokracije, ki bi ga praznovali 12. maja, ne bi bil pa dela prost dan, so sporočili po seji vlade.

Na ta dan leta 1988 je v Unionski dvorani nastalo prvo demokratično politično gibanje Slovenska kmečka zveza od začetka druge svetovne vojne na Slovenskem. To je vodilo do prvih demokratičnih volitev in do ustanovitve samostojne države, so zapisali v sporočilu.

Vlada se po njihovih navedbah strinja, da gre za pomemben dogodek za razvoj demokracije na slovenskih tleh. Kljub temu pa so poudarili, da "mora ureditev praznikov in dela prostih dni vsekakor ustrezati dejanskemu odnosu naših državljanov glede pomembnosti določenih datumov, ki jim je treba dati posebno obeležje".

Predlagani dopolnitvi zakona vlada ne nasprotuje, ker praznik ne bi bil dela prost dan.

V obravnavo in sprejetje po skrajšanem postopku je predlog dopolnitve zakona državnemu zboru 26. januarja sicer predložil državni svet.

Komentarjev 16
  • bobubob 10:14 04.marec 2022.

    Vse bolj kaže na to, da Slovenci lahko na volitvah izbiramo samo še med raznimi nastopači, mednje pa sodeč po dogodkih zadnjih dveh let želi tudi aktualni PV. Ni več resnega človeka, ki bi si upal stopiti v areno z ...prikaži več vsemi temi poblaznelimi egoističnimi osebki, ki jim gre samo še za izgled, pa še v tem so vedno manj prepričljivi. Znajo pa organizirati 'igre lakote' , katere smo prisiljeni plačati in v njej še igrati. Pa če volimo leve ali desne 'Snowe', rezultat je enak. Že desetletja.

  • Avatar Leon
    Leon 06:39 04.marec 2022.

    Praznik norcev je PUST . Očitno tej vladi premalo ,da lahko izživijo vse svoje norosti . Sicer pa je bilo dve leti norosti vlade PRINCA TEME dovolj za slovensko ljudstvo.

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 23:19 03.marec 2022.

    SMRT kaplarju, svoboda narodu!