Slovenija
41687 ogledov

Vlada ponoči spet spremenila pravila obiskov gostiln in lokalov

Maske
1/3
Anže Petkovšek Nošenje zaščitnih mask
Vlada je v sredo zvečer spremenila odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov.

Odslej bo tako gostinsko dejavnost po 22.30 možno opravljati v primerih sobne strežba ter za osebni prevzem jedi in pijač. Gostje, ki bodo ob 22.30 še v lokalih, pa bodo morali obisk zaključiti najkasneje v 30 oziroma 60 minutah.

Pol ure časa bodo imeli gostje na voljo, da zapustijo lokale, v katerih strežejo "le preproste jedi, pijače in napitke", kot so kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice ali bari, do dodatne ure pa bodo imeli čas, da zapustijo gostinske obrate, v katerih strežejo tudi zahtevnejše jedi, kot so restavracije, gostilne ali kmetije, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih in nastanitvenih obratih je sicer dovoljeno le od 6. ure pa do 22.30.

Maske | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Ta časovna omejitev pa se ne nanaša na dejavnosti same priprave in dostave jedi in pijač, dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v sobe oziroma v druge oblike nastanitvenih enot, kot so npr. apartmaji. Prav tako se te omejitve ne nanašajo na osebni prevzem jedi in pijač, pojasnjujejo na Ukomu.

Nespremenjen pa ostaja člen omenjenega odloka, ki določa, da ostajajo diskoteke in nočni klubi zaprti.

Spremenjeni odlok je začel veljati z današnjim dnem, so še sporočili iz Ukoma.

 
Komentarjev 11
  • SonnyBlack 17:54 24.september 2020.

    mi se druzimo...privat po cele dneve cele noci imamo takoimenovane korona partys...vsaj 20 ljudi nas je konstantno vcasih se vec...tak da se lahko samo pod nosom obrisejo glede upostevanja takih blesavosti

  • milan654 12:54 24.september 2020.

    ta odločitov vlade podlo

  • LetherHossen 11:05 24.september 2020.

    Ne prodajajo megle, jutri gre JJ z ekipo zvečer na dunajski zrezek in ne bi rad kršil pravil ...