Slovenija
19 ogledov

Vlada predvsem o kadrovskih zadevah

Novoizvoljena vlada Mira Cerarja se bo danes sestala na svoji drugi redni seji. Pričakovati je predvsem dogajanje na področju kadrovanja.

Nekatera ministrstva vlade Mira Cerarja še nimajo državnih sekretarjev, zato so na današnji seji vlade verjetna kadrovska imenovanja in razrešitve, večjih vsebinskih odločitev glede na dnevni red seje danes ni pričakovati.

Nekaj kadrovskih odločitev je nova vlada sprejela že nekaj ur po tistem, ko je bila potrjena v državnem zboru; za generalnega sekretarja vlade je imenovala Darka Krašovca, imenovala pa tudi več državnih sekretarjev, med drugim je za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade imenovala Janeza Lenarčiča.

V nedeljo se je nova vlada dobila tudi delovnem posvetu in pregledala prioritete na posameznih ministrstvih. Kot je po posvetu ugotavljal minister za javno upravo Boris Koprivnikar, se vsi resorji soočajo s številnimi težavami, urgentnimi zadevami in s potrebo po dodatnih sredstvih, a bodo rešitve iskali v okviru sredstev, ki jih imajo trenutno na voljo.

Ena izmed prvih odločitev, ki jih bo morala sprejeti nova vlada, bo tudi odločitev, ali bo predlagala rebalans državnega proračuna, čaka pa jo tudi delo na pripravi osnutka proračuna za leto 2015 ter pogajanja s sindikati javnega sektorja o omejevanju stroškov za plače. 

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 08:06 25.september 2014.

    Sedaj bo vlada kadrovala, po končanem kadrovanju se pripravite na ponovne volitve.