Slovenija
1765 ogledov

Vlada razrešila direktorja Fursa

FURS Saša Despot
Na mesto vršilke dolžnosti vlada postavila državno sekretarko na ministrstvu za finance.

Vlada je na včerajšnji dopisni seji s položaja generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) razrešila Petra Jenka. Na mesto vršilke dolžnosti generalne direktorice je imenovala dosedanjo državno sekretarko na ministrstvu za finance Ireno Nunčič, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Nunčičeva bo vodenje Fursa prevzela že danes, funkcijo pa bo opravljala do imenovanja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ šest mesecev oziroma najdlje do 28. februarja prihodnje leto.

Jenko je Furs vodil devet mesecev. Na čelo finančne uprave, ki je nastala z združitvijo davčne in carinske uprave avgusta 2014, ga je oktobra lani imenovala vlada Marjana Šarca, vajeti Fursa pa je prevzel konec lanskega novembra in na položaju nasledil Jano Ahčin, ki se ji je iztekel mandat. Jenko je bil do imenovanja na čelo Fursa namestnik generalne direktorice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • jakec1575 09:18 01.september 2020.

    tip je bil namestnik torej ve, kaj dela in potem ta vlada gre menjat. jajo ti si en velik diletannt. Hebala te cela Slovenija. upam, da gres tokrat za vedno za resetke. Pe*de.

  • Avatar ovca
    ovca 08:18 01.september 2020.

    In v kateri stranki je madam? 🤔